Obavijesti

News

Komentari 163

Stižu čestitke sa svih strana: 'Veličanstven dan za katolike'

Stižu čestitke sa svih strana: 'Veličanstven dan za katolike'
4

Monumentalan dan za 1,2 milijarde Katolika na cijelom svijetu. Njegova Svetost Papa Francis I. imenovan je 266. Biskupom Rima, napisao je britanski premijer

VIDEO

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon bio je među prvim svjetskim čelnicima koji su pozdravili novoga Papu Franju.

 - Novom Papi od srca čestitam. Radujem se nastavku uspješne suradnje između UN-a i Svete Stolice pod njegovim mudrim vodstvom - napomenuo je Ban Ki-moon.

Čestitkama se pridružio i premijer Velike Britanije David Cameron koji je na svom Twitter profilu napisao:  'Monumentalan dan za 1,2 milijarde katolika na cijelom svijetu. Njegova Svetost Papa Francis I. imenovan je 266. biskupom Rima'.

EU: Uvjereni smo da će vaša Svetost nastaviti rad prethodnika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Europska unija uputila je svoje iskrene čestitke novoizabranom papi. Pozvali su ga da širi mir, solidarnost i ljudsko dostojanstvo u svijetu koji se brzo mijenja.  

- Uvjereni smo da će vaša Svetost s odlučnošću i snagom nastaviti rad svojih prethodnika zbližavanjem cijelog čovječanstva i religija - poručili su u zajedničkoj izjavi predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

Obama: Njegov odbir govori o snazi i vitalnosti Amerika

Čestitkama se pridružio i američki predsjednik Barack Obama.

- Kao prvi papa iz Amerika, njegov odabir govori o snazi i vitalnosti regije koja sve više utječe i oblikuje naš svijet, i zajedno uz milijune latino Amerikanaca, i neki od nas u SAD-u dijele užitak i radost ovog povijesnog dana - poručio je Obama.

- U ime američkog naroda, Michelle i ja prenosimo tople želje Njegovoj Svetosti Papi Franji I. dok se uzdiže na Stolicu Svetog Petra i počinje sa svojim pontifikatom. Kao borac za najranjivije i najsiromašnije među nama, on nosi poruku ljubavi i suosjećanja koje su inspirirale svijet više od 2000 godina - da ljudi jedni u drugima vide lice Boga. Kao što sam cijenio naš rad s Papom Benediktom XVI. radujem se suradnji s Njegovom Svetosti kako bi unaprijedili mir širom svijeta, te pružili sigurnost i dignitet svakom ljudskom biću, ne mareći za njihovu vjeru. Pridružujemo se ljudima širom svijeta u molitvama  za Svetog oca dok on počinje sa svojim svetim poslom vodeći Katoličku crkvu u modernom svijetu - stoji u poruci američkog predsjednika.

Merkel: Zadovoljna sam što je papa iz Latinske Amerike 

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je kako su se nade milijuna vjernika ujedinile u novom papi, nasljedniku Benedikta XVI. 

- Posebno sam zadovoljna, kao i katolici u Latinskoj Americi, što je jedan od njih po prvi put izabran za čelo katoličke Crkve - poručila je njemačka kancelarka. 

Cristina Fernandez de Kirchner: Želim mu da traži pravdu i jednakost

Argentinska predsjednica Cristina Fernandez de Kirchner pozdravila je izbor novog pape, koji je ponekad bio vrlo kritičan prema političarima u Argentini. 

- Želimo mu, preuzimanjem vodstva Crkve, plodnu pastoralnu misiju, s tolikim teretom na ramenima, da traži pravdu, jednakost, bratstvo i mir u čovječanstvu - poručila je argentinska predsjednica. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.