Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Mali vodič: Ovo morate znati o ovogodišnjem natječaju!

Prijavite svoje poslovne projekte i sudjelujte u natječaju "Pametnom idejom do uspjeha". Najbolje ideje očekuju nagrade i prilika za ostvarivanje poslovnih zamisli!

Fotolia
Video: Davor Batisweiler/24sata
9 komentara

Kliknite ovdje i prijavite se na natječaj "Pametnom idejom do uspjeha" i ostvarite poslovne planove!

Znate li da je poduzetnik jedan od najvažnijih ekonomskih resursa i da svaki sedmi čovjek ima karakteristike dobrog poduzetnika

Natječaj 'Pametnom idejom do uspjeha' u 2014. će obilježiti treću sezonu. Do sada je u prve dvije godine natječaja sudjelovalo oko 400 prijavljenih sa svojim poslovnim idejama. Pridružite nam se i vi, jer natječaj ima za cilj razvitak i popularizaciju poduzetništva, kao jednog od najvažnijih segmenata razvoja svakog društva. 

Ideje šaljite od 24. ožujka do 22.travnja!

Poslovne ideje, već započete projekte ili prototipe koje biste željeli pretočiti u uspjeh možete nam slati od 24. ožujka 2014. do 22. travnja 2014. i tako doći u priliku osvojiti neke od vrijednih nagrada! Natječaj "Pametnom idejom do uspjeha" podupire Vipnet kao glavni partner projekta te Hewlett Packard kao ponosni partner.  

Natječaj je podijeljen u pet faza:

 1. Prikupljanje poslovnih ideja – traje do 22. travnja
 2. Selekcija pristiglih poslovnih ideja i odabir 10 do 15 najboljih ideja
 3. Čitatelji glasaju za najbolje ideje između odabranih 10-15, te se glasovima žirija i čitatelja stvara izbor od 5 finalnih ideja
 4. Predstavljanje 5 finalnih ideja i predstavljanje investitorima 
 5. Odabir najboljih

Prvi krug počinje javnim pozivom i objavljivanjem prijavnice za natječaj 'Pametnom idejom do uspjeha', a u natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni, poslovno sposobni, državljani Republike Hrvatske koji zadovoljavaju uvjete propisane u pravilima natječaja.

Kriteriji za odabir ideje su...?

 • kreativnost, 
 • inovaciju, 
 • ostvarivost, 
 • razumijevanje i 
 • tržišni potencijal vaše ideje, a posebno nas vesele ideje koje imaju izvozni potencijal.

 Nije važno radi li se o proizvodu ili je u pitanju usluga. Ako mislite da znate kako svoju ideju učiniti isplativom - prijavite se!

Stručni žiri i brojni suradnici

Kao što svi znamo, nije problem doći do ideje za projekt, već je pravi izazov provesti tu ideju u djelo.  Pomoći ćemo vam u tome. "Pametnom idejom do uspjeha" je prilika za sve koji imaju znanje, kreativnost i želju da ostvare svoj poduzetnički san. Ako upravo vaša ideja odgovara zahtjevima stručnog žirija, imate priliku života u kojoj možete svoju ideju, ali i svoj život – obogatiti brojnim kontaktima, vještinama i znanjima. Naučite s nama – kako se posao podiže, razvija i kako se, naravno, ostvaruje uspjeh. 

Naš žiri čine jedni od najuspješnijih predstavnika poslovnog i poduzetničkog svijeta u Republici Hrvatskoj. To su: 

 • Miljenko Graovac i Tomislav Makar (Vipnet Hrvatska), 
 • Željko Kovač (Centar za poduzetništvo Zagreb), 
 • Kristina Ercegović (Zaokret), 
 • Saša Cvjetojević (Insako, CRANE), 
 • Krešimir Dvorski i Ante Gustin (Nextbike),
 • Andrey Shtylenko (Studio Antar),
 • Tea Kranjec (One stop shop for EU funds, KRUTAK)

Zašto "Pametnom idejom do uspjeha"?

Svrha projekta je u pet faza, kroz aktivnu komunikaciju  s relevantnim stručnjacima, ali i vama, čitateljima, stvoriti novi poduzetnički pothvat i  razvijati kulturu poduzetništva. Svaki tjedan moći ćete pratiti projekte na našoj stranici popraćene kroz članke, reportaže i intervjue sa stručnjacima koji nam pomažu rasvijetliti pojam poduzetništva u svom pravom značenju.

Ciljevi projekta

 • Propagiranje i razvoj poduzetničke kulture koja je nužan preduvjet za uspješno bavljenje poduzetništvom i boljitak svakog društva
 • Povezivanje banaka, poslovnih stručnjaka i poduzetnika s ciljem dobivanja više informacija, konkretnih znanja i suradnje
 • Populariziranje poduzetništva kao pozitivan odgovor na izazove današnje ekonomske situacije

Nagrade

 • Perspektivnim projektima se osigurava aktivna podrška, pomoć i savjetovanje članova žirija te pomoć u upoznavanju potencijalnih klijenata
 • Centar za poduzetništvo Zagreb poklanja: Usluge poslovnog savjetovanja pobjedniku u trajanju 6 mjeseci, savjetničke usluge za TOP 3 ideje u trajanju 3 mjeseca, izrada investicijske studije za pobjedničku ideju, seminar za top 10-15 kandidata.

Pridružite nam se na www.24sata.hr/pametnom-idejom, ispunite prijavnicu i prijavite svoju poslovnu ideju! Možda baš vaša ideja bude odabrana, a vama se pruži prilika za razvoj vlastitog posla o kojem ste oduvijek sanjali!

Javite nam se!

Imate pitanje o poduzetništvu ili natječaju "Pametnom idejom do uspjeha"? Posjetite našu Facebook stranicu, postavite nam pitanje ili započnite diskusiju s drugim čitateljima!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message