Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Stotinu zatvorenika pobjeglo nakon potresa u Ekvadoru

Vijest je na Twitteru objavio ministar pravosuđa Ledy Zuniga rekavši da ih je 30 uhvaćeno u gradu Portovieju u zapadnoj pokrajini Manabi, jednoj od najteže pogođenih

Damage is pictured after an earthquake struck off Ecuador's Pacific coast, at Tarqui neighborhood in Manta
Foto: GUILLERMO GRANJA
2 komentara

Oko stotinu zatvorenika pobjeglo je iz ekvadorskih zatvora nakon snažnog potresa koji je pogodio tu južnoameričku zemlju.

Vijest je na Twitteru objavio ministar pravosuđa Ledy Zuniga rekavši da ih je 30 uhvaćeno u gradu Portovieju u zapadnoj pokrajini Manabi, jednoj od najteže pogođenih.

Broj mrtvih u najsnažnijem potresu koji je u nekoliko posljednjih desetljeća pogodio Ekvador narastao je u nedjelju na najmanje 233 ljudi, a spasioci traktorima i golim rukama očajnički traže preživjele u razorenima priobalnim gradovima. 

Potres jakosti 7,8 pogodio je u subotu obalu Tihog oceana, a osjetio se i oko Ekvadora koji ima 16 milijuna stanovnika izazvaši paniku.

Vlasti su pozvale stanovnike obalnih područja na evakuaciju zbog straha od plimnog vala. Prestrašeni stanovnici izašli su na ulice glavnog grada Quita, udaljenog stotine kilometara od epicentra potresa.

Potres je zabilježen na dubini od 20 kilometara i osjetio se širom zemlje.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message