Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Stožer Hillary Clinton odbija Trumpove kritike o ISIL-u

Izborni stožer Hillary Clinton osudio je u četvrtak izjavu Donalda Trumpa da su demokratska kandidatkinja i predsjednik Barack Obama odgovorni za jačanje skupine Islamske države

Foto: 24SATA
12 komentara

Izborni stožer Hillary Clinton osudio je u četvrtak izjavu Donalda Trumpa da su demokratska kandidatkinja i predsjednik Barack Obama odgovorni za jačanje skupine Islamske države (ISIL) u Iraku i u Siriji.

"Donald Trump opet govori loše o Sjedinjenim Državama", reagirao je Jake Sullivan, savjetnik Clinton.

"Jasno je da je riječ o lažnoj optužbi koja dolazi od predsjedničkog kandidata koji je alergičan na istinu i ima neviđenih nedostataka".

"Izjave Donalda Trumpa su izvanredne jer još jednom upućuju na argumente kojima se (ruski predsjednik Vladimir) Putin i naši protivnici koriste da bi napali američke čelnike i američke interese, zaboravljajući iznijeti ozbiljne prijedloge za borbu s terorizmom", dodao je savjetnik u priopćenju.

 Trump je u srijedu na Floridi nazvao Obamu "osnivačem" ISIL-a a Clinton suosnivačicom.

"Pozivam predsjednika Obamu i Hillary Clinton, osnivače ISIL-a", opetovao je u četvrtak u Miami Beachu, isto na Floridi.

Trump misli da je američko vojno povlačenje iz Iraka krajem 2011. za mandata Baracka Obame stvorilo zrakoprazni prostor koji je džihadističkoj skupini omogućio da osvoji velika područja. Mnogi tradicionalni republikanci kritiziraju predsjednika zbog odlaska iz Iraka, napose senator John McCain.

U razgovoru za CNBC u četvrtak Trump je predbacio Obami što je povukao vojsku iz Iraka, ali je osudio i početnu invaziju 2003. o kojoj je odlučio George W. Bush.

Donald Trump tvrdi da se uvijek protivio ratu u Iraku.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message