News

Komentari 309

Stožer i ministri danas sastanče: Slijedi nam popuštanje mjera?

Stožer i ministri danas sastanče: Slijedi nam popuštanje mjera?

Pitanje je hoće li se mjere ublažiti jer članovi stožera slažu se kako je epidemiološka situacija u Hrvatskoj trenutno povoljnija, no brine ih, tvrde, pojava mutiranih sojeva virusa...

Tijekom nedjelje sastat će se članovi stožera civilne zaštite RH i ministri koji će potom raspraviti o eventualnom popuštanju epidemioloških mjera, potvrdio je to ministar unutarnjih poslova i čelnik stožera civilne zaštite Davor Božinović na sjednici Vlade ovog tjedna.

Krajem mjeseca, točnije, 31. siječnja prestaje vrijediti Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Time je zabranjeno okupljanje više od 25 ljudi, obustavljen je rad ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskih usluga na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Dopuštena je pak priprema i dostava hrane i pića ugostiteljskim objektima i vrste kavana. Ali, zabranjeno je održavanje svadbenih svečanosti, obustavljen je rad casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje, rad teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara…

Najčitaniji članci