Obavijesti

News

Komentari 133

'Strah me i izgovoriti taj iznos, ali, nažalost, nemamo izbora...'

'Strah me i izgovoriti taj iznos, ali, nažalost, nemamo izbora...'
2

Petra (12) boluje od neuroblastoma s kojim se bori već 7 godina. Imunoterapije u Hrvatskoj nema, pa liječenje mora nastaviti u Barceloni. To košta oko 950.000 kuna. Pokrenuta je humanitarna akcija

VIDEO

Petra Zrilić ima 12 godina i u posljednjih sedam prošla je 40 kemoterapija, 60 zračenja i tri puta zračenje cijelog tijela. Kao petogodišnja djevojčica oboljela je od neuroblastoma lijeve nadbubrežne žlijezde.

To je vrsta tumora koji nastaje iz nezrelih stanica živčanog tkiva u raznim dijelova tijela. Pet mjeseci je bila na liječenju u Barceloni i reagirala je dobro na prvi dio imunoterapije. Prvi ciklus je istekao, kao i novčane zalihe Petrinih roditelja, Ljubice i Branimira Zrilića iz Zadra. Petra im je najmlađe od petoro djece. 

'Treba nam lijek odmah! Naša Petra ne može čekati ni dan...'
'Treba nam lijek odmah! Naša Petra ne može čekati ni dan...'

- Ovo je bila terapija isključivo za kosti. Kad smo tražili kliniku van Hrvatske gdje Petri HZZ nije odobrio lijek, iz Barcelone smo dobili najbolju ponudu. Nakon pregleda liječnik je ustanovio da je Petra u dovoljno dobrom stanju da bi mogla započeti sa liječenjem. I na njega je dobro reagirala - kaže Petrina majka Ljubica (43). 

U Barceloni bi krajem veljače Petra trebala nastaviti liječenje. Prvi dio liječenja su u cijelosti platili, a sada im treba 950.000 kuna da plate drugi dio. 

- Strah me uopće izgovoriti tu cifru. Znam koliko su veliki ti novci. I žao mi je što cijelu svoju obitelj eksponiram, ali nemamo izbora, moramo ovako. Ne dopuštam sama sebi da puno mislim u budućnost. Idemo korak po korak svaki dan i svaki ciklus. Ipak, kad je Petra dobro reagirala na liječenje i kad sam vidjela da joj je bolje, morala sam se malo ponadati, malo sam sebi dozvolila da pomislim da sve može biti dobro - kaže Ljubica. 

Zaklada Nora Šitum pokrenula humanitarnu akciju

Ona je nazvala Đanu Atanasovski i zamolila je za pomoć. Đana je odmah pristala i zakotrljala se humanitarna akcija. 

Zaklada Nora Šitum je otvorila poseban izdvojeni račun isključivo za ovu akciju jer Petrini roditelji zakonski ne mogu biti organizatori akcije. 

- Dragi prijatelji, danas se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti i eto, baš danas, kreće naša humanitarna akcija za Petru Zrilić. Petra boluje od neuroblastoma i njena borba traje već sedmu godinu, a mi ju pamtimo s Rebra gdje se liječila u isto vrijeme kad i naša Nora. Njen široki osmijeh i prekrasne velike oči ne možete ne primijetiti. Petra svoje liječenje mora nastaviti u Dječjoj bolnici u Barceloni jer imunoterapije koja joj je potrebna, nažalost nema u Hrvatskoj. Liječenje košta oko 950.000,00 kn, a Zaklada Nora Šitum je za ovu humanitarnu akciju otvorila POSEBAN IZDVOJENI RAČUN i sva sredstva koja prikupimo uplatit će se na račun njenih roditelja budući da roditelji zakonski ne smiju organizirati akciju za svoje dijete. Uz vašu pomoć i pod Norinim imenom krećemo u borbu za našu Petru! Pomoći možete uplatom na žiro račun ili pozivom na broj telefona koji su istaknuti na slici. Proširite glas i idemo zajedno za Petru! Hvala vam svima od srca - napisala je Norina majka Đana Atanasovski na stranici Zaklade Nora Šitum.

- Naši ljudi imaju sluha i nadam se da će nam pomoći - kaže nam Ljubica preko telefona, a s druge strane podsjeća Petru da pojede ručak. Na putu doma kupila joj je tri male skuše jer plava riba pomaže dječjim kostima. 

- I evo vidite, sad ona jede i daje mački. Ta bi radije ostala gladna, nego da maca nije pojela - kaže Ljubica. 

Otvoren je humanitarni telefon 060 933 933 (cijena poziva s PDV-om 6,25 kn), a novac možete uplatiti na račun HR7123400091510643583, SWIFT PBZGHR2X.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa