News

Komentari 128

Štrajk i u ponedjeljak: 'Nitko nas nije zvao da pregovaramo'

Štrajk i u ponedjeljak: 'Nitko nas nije zvao da pregovaramo'

Čelnici sindikata koji predvode štrajk u hrvatskim školama objavili su da ne odustaju od svijih zahtjeva i očekuju novu ponudu Vlade.

Čelnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske objavili su kako nisu dobili nikakav poziv iz Vlade za pregovore te da se štrajk nastavlja do daljnjega, odnosno dok im Vlada ne poveća koeficijent složenosti poslova za 6,11 posto.

POGLEDAJTE VIDEO

Sindikati su, podsjetimo, najavili kako će se u ponedjeljak ponovno štrajkati u svim školama.

- Vjerujemo da će socijalnog dijaloga biti, zasad ga nema, nikakav poziv nije došao, u ponedjeljak ide štrajk u cijeloj Hrvatskoj – rekao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. 

'Nadam se da nećemo biti eksponat u Muzeju prekinutih veza'

-  Na Trgu svetog Marka možemo svaki dan održati bilo koji oblik prosvjeda jer ćemo ishoditi dozvolu. Čekamo poziv Vlade, nadam se da nećemo biti eksponat u Muzeju prekinutih veza. Vlada nije izvršila obveze i prihvatila zahtjeve i očekujemo da zastupnici Milana Bandića ne glasuju za prijedlog Vlade, neka bude dosljedan - rekao je Mihalinec.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem poručila je kako njihovi zahtjevi nisu usvojen jer to govore svaki dan.

- Jedini logični slijed je nastavak štrajka. Pritisak će jačati, naši zahtjevi su sasvim jasni - rekla je Šprem na konferenciji za novinare. 

Zahvalila je roditeljima na podršci.

'Premijer jedini zna kako će se nadoknađivati nastava'

- Ali i dalje nam je potrebna vaša podrška, učitelji su najpotplaćeniji. Vlada nas ne shvaća, ali nas morate shvatiti vi i očekujem podršku za daljnje korake. Kako će se nadoknađivati nastava odgovor ima samo jedna osoba u Hrvatskoj. To je premijer, odgovornost je na Vladi. Za ispričnice i ostalo pišite upravo Vladi - poručila je Šprem roditeljima. 

- Sindikati ne traže ništa manje od traženog, a to je 6,11. Kada će štrajk prestati ovisi o onima koji ga provode - dodala je Šprem, a Mihalinec se nadovezao da će eventualnu novu ponudu Vlade dati na referendum svojim članovima. 

Podsjetimo, sindikati su za ponedjeljak najavili štrajk u školama u cijeloj Hrvatskoj, a time su odgovorili na 'ponudu' premijera Andreja Plenkovića koji je istu dao sa saborske govornice, umjesto da se s njima sjeo i pregovarao.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Najčitaniji članci