Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
370 komentara

Sutra štrajkaju četiri županije, a u ponedjeljak cijela Hrvatska

Iako je premijer Andrej Plenković u srijedu najavio povećanje plaće svim državnim i javnim službenicima za 6,12 posto tijekom tri vala, Sindikat je odlučio i dalje biti u štrajku

Foto: Davor Puklavec/Hrvoje Jelavić/PIXSELL
370 komentara

Primorsko-goranska županija, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Ličko senjska bit će u štrajku u petak, objavili su prosvjetni sindikati, javlja N1. U ponedjeljak će štrajkati cijela Hrvatska ukoliko "ne dođe do bitnog pomaka, do sastanka i rješenja naših zahtjeva", najavili su sindikati. 

Šestog dana štrajka, u četvrtak, u štrajku su škole u četiri županije: Zadarskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj.

- Sindikat je bio u punoj snazi, kolege su poslale jasnu poruku time - rekao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. 

Zagreb: Sabor sjednicu nastavio raspravom o izmjenama Pomorskog zakonika MILORAD BATINIĆ 'Štrajk nije naš problem, a kad će prestati odlučit će sindikati'

Komentirao je odluku premijera i rekao kako je u četiri županije u četvrtak štrajkalo 89,37 posto članova Sindikata. 

- Naši članovi shvatili su zašto su u štrajku i poslali su poruku - rekla je. 

Zagreb: U Banskim dvorima održana je 185. sjednica Vlade RH POVEĆANJE PLAĆA Divjak: Povećati plaće, ali bez izmjene uredbe ne bi bilo dobro

Andrej Plenković je u srijedu najavio povećanje plaća od 6,12 posto svim državnim i javnim službenicima i to u tri vala povećanja po 2 posto. Premijer je kasnije u Saboru rekao kako je štrajk, po njegovom mišljenju, nakon "ovakve ponude, suvišan". 

Ministar financija Zdravko Marić slaže se s njimje. Napomenuo je da će idućih mjeseci krenuti u reviziju Uredbe o složenosti poslova, tj. koeficijentima.

- To se prijašnje vlade nisu usudile - rekao je. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message