News

Komentari 14

Strašne fotografije pomora ribe u Orljavi: Još se ne zna razlog

Strašne fotografije pomora ribe u Orljavi: Još se ne zna razlog

Prema onome što se vidi na fotografijama do pomora je došlo nekoliko dana ranije, visoke temperature i izuzetno topla voda samo je ubrzala raspadanje uginule ribe

U četvrtak su ribiči iz Ciglenika kod Slavonskog Broda objavili strašne fotografije pomora ribe u Orljavi. S pravom se pitaju što je bio razlog pomora i da li je tko za to odgovoran. Brine ih što su stradale ribe koje su otporne na razna zagađenja poput soma i nekih bijelih riba.

Odmah nakon što su fotografije objavljene na društvenim mrežama uslijedili su brojni komentari u kojima se traži provođenje istrage o pomoru. Prema onome što se vidi na fotografijama do pomora je došlo nekoliko dana ranije, visoke temperature i izuzetno topla voda samo je ubrzala raspadanje uginule ribe, cijelim tim područjem širi se nesnošljiv smrad.

Na upit koji smo poslali Športsko ribolovnog saveza Brodsko posavske županije dobili smo sljedeći odgovor:

- Obavijestili smo sve nadležne institucije o pomoru ribe (Ribarska inspekcija, Vodoprivredna inspekcija, Veterinarska inspekcija itd), no za sada nemamo točne informacije što se dogodilo na tom dijelu Orljave.

Najčitaniji članci