News

Komentari 27

Strava u Rusiji: Lavu su slomili noge da bude miran za fotkanje

Strava u Rusiji: Lavu su slomili noge da bude miran za fotkanje

Veterinar koji je piva pregledao lava kojeg su počinitelji držali u zatočeništvu u Rusiji kako bi zarađivali na fotografiranju rekao je da je lav prošao kroz 'ocean boli'

Zasad anonimni počinitelji namjerno su slomili stražnje noge lavu na kojem su zarađivali, kako im on ne bi pobjegao. Vijesti o tome stigle su i do samog Vladimira Putina koji je nakon toga osobno naredio istragu ovog stravičnog slučaja, piše Daily Mail

Simba, kako su mu dali ime, od majke je odvojen kad je navršio tek nekoliko tjedana, a njegovi su ga mučitelji odmah počeli voditi po ruskim plažama i turistima naplaćivati fotografiranje. 

Kako je lav rastao, počinitelji su ga sve mučnije tukli i zlostavljali i pritom mu ozlijedili i kralješnicu te ga gotovo ubili. U jednom od posljednjih činova brutalnosti, slomili su mu obje stražnje noge - kako im ne bi mogao pobjeći. 

Na kraju su ga odbacili u ruskom Dagestanu, a ruskim su se medijima proširile snimke lavića prije i nakon teške operacije te pokušaja da nanovo prohoda. 

- Lava nisu hranili i iz nekog su ga razloga polijevali ledeno hladnom vodom, rekla je Yulia Ageeva, aktivistica koja je vodila misiju spašavanja lava. 

- To je bio pakao. 

- Lav je pretrpio ocean boli. Zlostavljači su mu slomili noge tako da lav ne bi mogao bježati te kako bi bio miran kad se turisti fotografiraju s njim, objasnio je veterinar Karem Dallakyan koja je o cijelom slučaju osobno izvjestio Putina tijekom online konferencije.

Srećom, ova priča ima sretan završetak, koliko je to uopće moguće. Simba se lijepo oporavlja, što njegovi veterinari nazivaju čudesnim. Nažalost, neki deformiteti ostat će mu do kraja života, no barem će sad živjeti u zdravoj okolini, okružen brižnim ljudima. 

Najčitaniji članci