Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strava u Trilju: Sin (14) izbo majku po glavi pa snimio selfie

Nakon stravičnog zločina u Trilju, gdje je sin (14) gotovo do smrti izbo majku (47), otkrivaju se novi šokantni detalji. Dječak je, naime, majku napao u automobilu, ispred očeve kuće

Video: 24sata Video

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Dječak se nalazio na stražnjem sjedalu Mercedesa A-klase kojim ga je majka dovezla u utorak nakon škole pred obiteljsku kuću njezina bivšeg supruga, gdje maloljetnik živi s ocem i maćehom. No kad je automobil stao, oko 15.40 sati, svađa koja je do tada trajala, navodno oko školskih ocjena, je eskalirala. Dječak je počeo povlačiti majku za kosu, a potom ju je manjim nožem ubo u vrat.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Žena je uspjela nekako izaći iz automobila, uhvatiti se za ogradu susjedne kuće, no dječak je došao do nje i ponovno je ubo. Ono što je najstrašnije, a doznali smo iz pouzdanih izvora, nakon što je žena ostala ležati bez svijesti, u lokvi krvi u izuzetno teškom stanju, sin je izvadio smartphone i snimao selfieje, kao i teško ozlijeđenu majku.

Te fotografije su pronađene u njegovu mobitelu, a navodno ih je poslao nekolicini prijatelja, vršnjaka. U vrijeme napada otac nije bio kod kuće (dječak je imao ključ), a Hitnu pomoć i policiju pozvali su susjedi koji su sve vidjeli. Susjeda, koja je zbog svega morala popiti nekoliko tableta za smirenje, rekla nam je da je vidjela dječaka kako mirno stoji pored majke koja leži u krvi.

DJEČAKA (14) PRIVELA POLICIJA 'U Trilju je nastao šok. Molimo Boga svi da majka bude dobro'

- Mislila sam da je mrtva, odmah sam nazvala Hitnu. Razmišljala sam da zagrlim dječaka, ali nisam bila sigurna je li naoružan i u kakvom je stanju - rekla nam je svjedokinja. Susjedi dječaka poznaju kao mirnog i povučenog.

Kažu da s njim nikad nije bilo problema. Dodaju da ga je vjerojatno pogodila rastava roditelja. Žena ima i još jednog teško bolesnog sina, zbog čije skrbi može raditi samo pola radnog vremena, u trgovini u 15-ak kilometara udaljenom Dugopolju. Hitna pomoć je teško ranjenu ženu odvezla u splitsku bolnicu, gdje je trenutačno na Jedinici intenzivnog liječenja.

Ima teške ozljede vrata, zbog kojih je imala obilna krvarenja, kao i ozljede glave te oka. Liječnici su uspjeli stabilizirati njezino zdravstveno stanje i zasad joj život nije ugrožen. Dječak je dočekao policiju i pošao s istražiteljima potpuno mirno. Jedan susjed je čuo kako je pozornicima rekao: “Ja sam to učinio”. Nije imao ni traga alkohola u krvi, a čekaju se rezultati toksikološkog nalaza. Nakon liječničkog pregleda zaključeno je kako je u stanju podnijeti ispitivanje.

U KRITIČNOM JE STANJU Strava na ulici u Trilju: Dječak je izbo majku po vratu i glavi!

Postupak se vodi po Zakonu o sudovima za mladež. To znači da će ga ispitivati sudac za mladež, u prisutnosti dječakova odvjetnika. Sud mu je odredio branitelja, odvjetnika Borisa Miloševića. Splitska policija je potvrdila da je kriminalističko istraživanje slučaja dovršeno i završeno je ročište pred sucem.

Dječaka su nakon ispitivanja pustili da se brani sa slobode uz mjere opreza, to jest, ne smije se približavati majci. Sudska vještakinja je zaključila da je 14-godišnjak fokusiran na majku te da nije opasan za druge.

 

Message