Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strava na ulici u Trilju: Dječak je izbo majku po vratu i glavi!

Policija nam je mogla potvrditi da su dobili dojavu i na terenu, prema prvim informacijama, pronašli ženu s teškim ozljedama. Prevezli su je u bolnicu i u kritičnom je stanju

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
247 komentara

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

Strava u Trilju: Sin nožićem izbo majku na ulici, u kritičnom stanju prebačena u splitsku bolnicu

Posted by 24sata on Tuesday, 26 February 2019

U utorak popodne maloljetni dječak manjim nožem izbo je majku, gotovo je usmrtivši. Nesretna žena (47), prebačena je u splitsku bolnicu u kritičnom stanju, izgubila je dosta krvi te je tijekom popodneva stabilizirana, no još uvijek nije izvan životne opasnosti.

Dječak ju je napao oko 15.40 sati na cesti odmah pored kuće u kojoj stanuje s ocem i maćehom.

- Ne znam što se dogodilo, vidjela sam ženu u krvi, nepomičnu. Dječak je stajao pored, mirno. Došlo mi je da se spustim, da ga zagrlim, ali u tom trenutku nisam znala što se događa, u kakvom je stanju... Zato sam odmah nazvala Hitnu pomoć, a potom i policiju. Tri puta sam zvala policiju, nitko se nije javljao. Ne znam zašto, možda im je netko drugi dojavio, ali policiji je trebalo vremena da stignu. Žena je ležala nepomično, mislila sam da je mrtva - kazala nam je jedna od susjeda koja je vidjela epilog sukoba.

'Uzela sam lijekove za smirenje, ali ne mogu doći k sebi'

- Iako sam uzela lijekove za smirenje, nikako ne mogu doći sebi. Strašno je to što se dogodilo. Dječak je dobar, uvijek je bio miran, povučen i nikad s njim nije bilo nikakvih problema. Istina, roditelji su rastavljeni, otac živi ovdje, ali tko zna što se događalo u njegovoj maloj glavi - šokirana je još jedna od susjeda.

O motivima se samo može nagađati, no neslužbeno smo doznali kako je dječak imao na neki način narušen odnos s majkom, čini se da njihove svađe nisu bile neuobičajene. Što je 47-godišnjakinja radila u Trilju, u trenutku kada u kući njenog bivšeg supruga nije bilo nikoga, čudi i dobre poznavatelje obiteljskih prilika.

Od uključenih u istragu samo saznali i kako je učenik osmog razreda osnovne škole mirno stajao pored teško ozlijeđene majke, naslonjen na ogradu te tako dočekao Hitnu i policiju. Čak je pozornicima koji su ga sa službenim automobilom prebacili na daljnju kriminalističku obradu kazao 'ja sam to učinio'. 

Kako je u pitanju dječak, pozvani su i službenici Centra za socijalnu skrb. Prema hrvatskim zakonima dijete do navršenih 14 godina nije kažnjivo odgovorno i prema njemu se ne može pokrenuti postupak već se postupa u okviru nadležnosti službe socijalne skrbi.

Nesretna 47-godišnjakinja je zadobila nekoliko ubodnih rana u vrat i glavu. Iako je na mjestu zločina pronađen nožić, ubodi u vrat koji su ozlijedili glavne krvne žile te glavu (u pitanju je i ozljeda oka) su bili toliko teški da je žena ostala bez svijesti te umalo iskrvarila na smrt na ulici.
 

Možda vas zanima i ovo:
Message