Obavijesti

News

Komentari 124

Stravičan napad morskog psa: Djevojka ostala bez cijele ruke

Stravičan napad morskog psa: Djevojka ostala bez cijele ruke
7

Havaji: Njemicu (20) je spasio surfer Rick Moore (57): 'Čuo sam strašan vrisak. Došao sam do nje, a s desne strane joj je virila samo ramena kost', rekao je Rick

VIDEO

Čuo sam strašan vrisak i doplivao sam do nje. Vidio sam da nema desne ruke i da samo viri ramena kost. Stalno mi je govorila da će umrijeti. Ja sam joj govorio da neće umrijeti i da ću je dovući do obale i spasiti. Onda se počela moliti, ispričao je novinarima Rick Moore (57). 

On je u srijedu surfao u moru pored obale otoka Maui na Havajima. U jednom je trenutku morski pas napao njemačku turisticu Janu Lutteropp (20). 

Moore joj je odmah pritekao u pomoć. 

Bila je na 50 metara od obale kad ju je napao

- Morski pas ju je napao nekih 50 metara od obale. Dovukao sam je do obale i prijatelji su mi pomogli da je odnesemo bliže cesti. Stigao je i policajac koji joj je zavezao ranu. Počela je gubiti svijest. Pljusnuo sam je da se ne onesvijesti, a onda sam joj dao umjetno disanje - rekao je Moore. Njemicu su odvezli u bolnicu. Leži na intenzivnoj i stanje joj je stabilno, piše Bild.

Moore tvrdi da je čuo da je djevojka otvorila oči i može pomicati noge. Jani je morski pas navodno ozlijedio i nogu. Plaža je bila zatvorena do četvrtka, a vlasti su helikopterom prelijetali more i tražili morskog psa. 

Čuvala djecu, pisala blog i putovala SAD-om

Jana Lutteropp, (20) au-pair djevojka iz Hessena, je pisala blog o svojem boravku u SAD-u. Za sebe je napisala da se voli smijati, zabavljati, otkrivati nove stvari. 

- Ja sam malo luda, što i mora biti onaj tko jednostavno napusti svoju domovinu na godinu dana. Iz Njemačke je otišla 13. kolovoza prošle godine i radila je kako dadilja za jednu obitelj u blizini Seattlea. Putovala je i u New York. Redovito je pisala blog i tako ostala u kontaktu s obitelji i prijateljima u Njemačkoj. Od američke obitelji u kojoj je čuvala tri dječaka oprostila se 12. kolovoza i krenula je na putovanje. Samo par dana nakon toga dogodila se ova tragedija.  

Opasni Havaji: Dva napada u dva dana

Ovo je bio drugi napad morskog psa na Havajima u dva dana. Naime u utorak je morski pas napao surfericu no srećom, nije ju teže ozlijedio. Lokalne novine pišu da je od početka godina na Havajima bilo osam napada morskih pasa.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 124

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti