Obavijesti

News

Komentari 47

Stravičan sudar u BiH: Za smrt četvero Hrvata kriva je lisica?

Stravičan sudar u BiH: Za smrt četvero Hrvata kriva je lisica?
10

Pretpostavlja se da je životinja izletjela na cesti kraj Bihaća i skrivila sudar dva auta u kojima su bila obitelji iz Hrvatske. U frontalnom sudaru poginulo je četvero ljudi

VIDEO

Sudarili su se u četvrtak oko 7 sati u naselju Vrtoče blizu Bihaća (BiH). U Mercedesu zagrebačkih registracija poginuli su Zlatko Šimić (45) i njegova majka Ruža (63). U riječkom Polu poginuo je Zdravko Babić (51), a njegova suputnica Finka Babić (53) preminula je u bolnici. Ozlijeđeni su djevojčica (13) iz Mercedesa i 48-godišnji Ivo Babić iz Pola.

- Curica iz Mercedesa je u teškom stanju. Operirali smo je. Život joj je ugrožen, a muškarac koji je bio u Polu je stabilno - rekla nam je glasnogovornica Kantonalne bolnice u Bihaću. Na toj cesti već je bilo nekoliko teških nesreća.

Kako smo saznali, preživjeli muškarac je dezorijentiran. Još nije svjestan gdje se nalazi i što se dogodilo. Policija se nada kako bi im on mogao pomoći pri rekonstrukciji stravične tragedije.

Zasad se pretpostavlja kako je jedan od auta prešao na suprotnu stranu ceste i frontalno udario u nadolazeće vozilo. Taj dio ceste je neravan i zavojit. 

Na mjestu nesreće bila je i pregažena lisica, pa policija ne isključuje mogućnost da je jedan od vozača možda pokušao izbjeći divlju životinju i tako skrivio sudar. No to nam do zaključenja ovog izdanja u policiji nisu mogli potvrditi. 

Nakon udarca Mercedes je sletio s ceste u grmlje, a Polo je odbačen desetak metara unazad. Dijelovi obaju vozila razletjela su se uokolo. Mjesto tragedije izgledalo je stravično, a kako smo neslužbeno saznali, iz jednog automobila je nakon sudara ispao čovjek. 

Mercedes je išao iz smjera Bosanskog Petrovca, a Polo je, u četvrtak ujutro prešao granicu Hrvatske i Bosne i Hercegovine te preko Bihaća nastavio dalje. O sudaru je policiju i Hitnu pomoć obavijestio mještanin koji je slučajno naišao. Vatrogascima i službi za pomoć na cesti trebalo je nekoliko sati da izvuku automobile iz grmlja i poginule iz olupina.

Odmah je obaviješteno hrvatsko veleposlanstvo u Sarajevu. Obitelj i susjedi poginulih iz Mercedesa rekli su nam kako su u automobilu bili majka i sin te unuka, za čiji su se život liječnici cijeli dan borili.

- Vraćali su prema Zagrebu. Bili su u Bosni u posjetu obitelji. Svi smo u šoku. Čim smo saznali ua nesreću, rođaci su krenuli prema Bihaću. Još ni sami ne znamo što se dogodilo i što je uzrok nesreće. Informacije cure na kapaljku - rekla nam je neutješno rođakinja nastradalih. 

Susjedi kažu da je prije nekoliko mjeseci preminuo suprug poginule, a žena muškarca koji je bio u Mercedesu za smrt najbližih saznala je na poslu. Od šoka joj je pozlilo, pa je Hitna pomoć morala doći po nju. I obitelj je, tvrde susjedi, za tragediju prvo doznala na internetu. Krenuli su zvati policiju u Bosnu. Nažalost crne slutnje su bile istinite. 

Na gotovo istoj dionici magistrale prije dvije godine poginule su tri djevojke u ranim 20-im. Dvije sestre i prijateljica. Automobilom su prešle u suprotni trak i frontalno su se sudarile s kamionom. Sve tri bile su studentice Pravnog fakulteta u Bihaću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu