Obavijesti

News

Komentari 27

Štromar: Smijenit ću Žunića, to ne možemo nikako tolerirati

Štromar: Smijenit ću Žunića, to ne možemo nikako tolerirati
1

Sram me koliko nemam. Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva stambena kredita. Pa šta će premijer mislit' o meni, majke ti, rekao je u utorak za RTL

VIDEO

Potpredsjednik Vlade te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar potvrdio je u srijedu da će smijeniti v.d. direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), HDZ-ovog Krešimira Žunića, istaknuvši da je to gotova stvar.

Štromar je novinarima uoči sjednice užeg Vladinog kabineta potvrdio da je DORH-u predao sve dokumente vezane za Žunića koji je za svega 975 eura po četvornom metru lani kupio stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje, a što je jučer objavio RTL-ov magazin Potraga.

Stan je kupio sa sinom, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina. Državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove kako bi pomogla obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle rješavati svoje stambeno pitanje.

Sam Žunić koji, navodno, ima još jedan stan u Zagrebu u kojem povremeno živi bivši ministar Lovro Kuščević, u svemu ne vidi problem već se RTL-u požalio kako ga je sram zbog toga "koliko nema".

'Kupio sam POS-ov stan, zbog Kuščevića spavam u dvorištu'
'Kupio sam POS-ov stan, zbog Kuščevića spavam u dvorištu'

- Sram me koliko nemam. Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva stambena kredita. Pa šta će premijer mislit' o meni, majke ti, kakav je to sposoban čovjek koji sebi ne može pomoćim - pitao se Žunić.

Štromar je, na upit je li DORH-u prijavio i svog stranačkog kolegu iz HNS-a, bivšeg direktora APN-a Slavka Čukelja, koji je sa Žunićem potpisao kupoprodajni ugovor -  istaknuo da to moraju provjeriti i provjeravaju.

- Moramo provjeriti i provjeravamo proces te kontroliramo da li je možda i netko drugi iz APN-a na takav način sebi riješio svoje stambeno pitanje. Procedure su u tijeku - naglasio je ministar graditeljstva.

Najavio je da će smijeniti Žunića, istaknuvši da je to gotova stvar. 

- To se ne smije tako raditi, to ne možemo tolerirati - poručio je Štromar.

Slučaj oko Žunića komentirao je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekavši da je svašta vidio i doživio u politici, ali da takvo što nikada.

- Tu je svaki komentar suvišan. Svašta sam vidio i doživio u politici, ali to što sam sinoć kada sam gledao prilog, još nikada nisam vidio - kazao je Butković.

Kazao je i da mu je bilo neugodno što su članovi iste stranke.

Butković je rekao i da je spreman na sigurnosnu provjeru i za to je da se to vrati.

- Ja sam rođen spreman. Ljudi koji idu na najodgovornije funkcije u državi trebali bi prolaziti sigurnosne provjere - smatra ministar prometa.

Nije konkretno odgovorio hoće li se kandidirati za potpredsjednika u timu Andreja Plenkovića, kratko poručivši:

- Neka se raspišu izbori pa ćete sve znati.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca