News

Komentari 6

Struka rekla svoje o Plenkoviću, svi komentari su suvišni

Struka rekla svoje o Plenkoviću, svi komentari su suvišni

Dodao je da je struka u situaciji s korona virusom pokazala iznimnu razinu poznavanja te da se treba držati njihovih preporuka, koje su u ovoj situaciji bile jasne

Nositelj liste HDZ-a za II. izbornu jedinicu Gordan Jandroković suvišnima je ocijenio komentare o samoizolaciji premijera Andrej Plenkovića, nakon kontakta sa zaraženim tenisačem Novakom Đokovićem, zato što je struka rekla da on ne treba ići u samoizolaciju. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ako su stručnjaci iz HZJZ-a rekli da ne, svaki je daljnji komentar suvišan - rekao je Jandroković za N1 na obilježavanju Dana Grada Sveti Ivan Zelina.

Dodao je da je struka u situaciji s koronavirusom pokazala iznimnu razinu poznavanja te da se treba držati njihovih preporuka, koje su u ovoj situaciji bile jasne.

- Nisu se stekli uvjeti sa samoizolaciju i ovo je pokušaj oporbe da još jednu nebitnu temu ubaci u javni prostor izbjegavajući rasprave o onome što je bitno - rekao je Jandroković.

Insinuacije da je struka ekvivalent HDZ-u ocijenio je zlobnima. Dodao je da na početku epidemije nitko nije pitao iz koje su stranke Beroš, Markotić i Capak, već da su ih oporbeni političari namjerno defamirali kada su se brojevi novozaraženih smanjili.

Vezano za organizaciju teniskog turnira u Zadru, rekao je da se turnir dogovarao kada je bilo nula zaraženih. 

- Nemam sve detalje, ali i u drugim se državama organiziraju slične manifestacije. Nije Hrvatska jedina, nama je turizam iznimno bitan, posebno u krajevima uz more - ustvrdio je Jandroković.

Činili su sve, nakon što su se brojke zaraženih smanjile, da otvore granice i gospodarstvo te da dođu turisti jer, ističe, ulazimo u novu fazu života. Dodao je da slično rade i druge zemlje. 

Što se tiče ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra zdravstva Vilija Beroša koji su i u Nacionalnom stožeru i nositelji lista, Jandroković je rekao da su oni ministri sve dok ne budu izabrani novi.

- Oni moraju raditi svoj posao kao i svi ostali dužnosnici. Briga za zdravlje građana je primarna briga, briga za njihovu sigurnost te isplatu plaća i mirovina je ono što jamčimo i u budućih četiri godine - rekao je Jandroković.

Vezano za izbore, cilj HDZ-a je ponoviti pobjedu koju su ostvarili 2015. i 2016. u drugoj izbornoj jedinici. Jandroković je istaknuo da je cilj ostvariti šest mandata, a vjeruje da će u tome i uspjeti. 

U sklopu promo materijala koriste metar kako bi izmjerili udaljenost između kandidata i suradnika i tako se ponašali odgovorno. 

Upitan o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je također bio u Zelini, i prebacivanju odgovornosti o nedonošenju zakona o obnovi Zagreba, Jandroković je ustvrdio da je Vlada učinila sve što je smatrala potrebnim te da je pomogla građanima.  

- Grad Zagreb ima određenih zastoja, ali ono što je najvažnije, odmah po konstituiranju novog Sabora smatram da prva točka o kojoj će se raspravljati, nakon onih tehničkih točaka, treba biti upravo taj zakon - poručio je Jandroković.

Najčitaniji članci