Obavijesti

News

Komentari 11

Studenta na silu nalijevali pivom i votkom, ostao je slijep s teškim oštećenjima mozga

Studenta na silu nalijevali pivom i votkom, ostao je slijep s teškim oštećenjima mozga

Student u Missouriju zadobio je teža oštećenja mozga, slijep je, ne može hodati ni govoriti nakon što ga je grupa studenata prisilno naljeva pivom kroz cjevčicu i tjerala da pije votku kao dio inicijacije u bratstvo

VIDEO

Student Sveučilišta u Missouriju zadobio je teža oštećenja mozga, slijep je, ne može hodati ni govoriti nakon što ga je grupa studenata nalijevala pivom kroz cjevčicu i tjerala da pije votku, prenosi Daliy Mall. Danny Santulli (19) bio je član bratstva Phi Gamma Delta, a njegov slučaj najgori je slučaj zlostavljanja koja su česta prilikom iniciranja u bratstva ili sudjelovanja u njima. 

Takozvani "hazing" je svaka aktivnost kojom se očekuje od nekoga da se pridruži grupi ili sudjeluje u njoj, a koja ponižava, degradira, zlostavlja ili ugrožava osobu, bez obzira na volju za sudjelovanjem. Dannyja su kao svojevrsno dio inicijacije "očevi bratstva" prisilno nalijevali pivom kroz cjevčicu i rekli da ispije cijelu bocu votke. Kad se onesvijestio i dobio zastoj srca, ostavili su ga ispred bolnice. 

Udio alkohola u krvi 19-godišnjaka iznosio je 0,486 posto, što je više od šest puta više od dopuštene granice za vožnju. 

- U 12.28 sati Danny je djelomično skliznuo s kauča i završio s licem na podu, ali nije imao kontrolu nad rukama ni nogama i ostao je tako sve dok ga netko u prolazu kroz sobu nije vidio i vratio na kauč. Koža mu je bila blijeda, a usne plave, ali nitko nije nazvao hitnu - stoji u jednom od svjedočenja.

Umjesto toga, odvezli su ga u bolnicu gdje je potom odvezen na jedinicu intenzivne njege.

- Ovo je najgori slučaj zlostavljanja u bratstvu ikada u SAD-u u smislu ozljeda. Ne možete biti gore ozlijeđeni i još uvijek živi. Danny ima ogromno oštećenje mozga, slijep je, ne može hodati, malo je vjerojatno da će ikada doći do bilo kakvog poboljšanja - rekao je njegov odvjetnik David Bianchi.

Dannyjeva majka dala je otkaz u banci nakon incidenta kako bi se brinula za sina puno radno vrijeme. Obitelj je ranije tužila bratstvo i 22 ljudi zbog incidenta. Nakon što su pregledali snimke od kobne noći i pročitali policijsko izvješće od 123 stranice, obitelj pokreće pravni postupak protiv dvojice uključenih studenata.

- Bio je neispavan, morao je vlastitim novcem kupovati stvari za braću iz bratstva te mu je više puta naređeno da čisti njihove sobe i donosi im hranu, alkohol i marihuanu u svako doba noći. Što je još gore, tijekom procesa inicijacije, Dannyju je naređeno da se popne u kantu za smeće u kojoj je bilo razbijeno staklo - stoji u tužbi.

Dvije noći prije incidenta, Danny je plakao sestri da mu je dosta, a iako mu je obitelj rekla da napusti bratstvo, nije želio odustati. U trenutku incidenta u bratstvu je proveo već mjesec dana.

Roditelji su se na kraju nagodili u parnici s 22 optuženika i bratstvom, kojima je sada zabranjen pristup kampusu zbog ponovljenih prekršaja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...