Obavijesti

News

Komentari 8

Studenti: Opozovite odluku o raspuštanju Studentskog zbora

Studenti: Opozovite odluku o raspuštanju Studentskog zbora
1

Navode dva razloga zbog kojih apeliraju - a prvi je da je spomenuta odluka "dovela FF do stanja pravnog apsurda i potpune disfunkcionalnosti institucije i njezinih tijela"

VIDEO

Članovi raspuštenoga Studentskog zbora Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i studentskih predstavnika u Fakultetskome vijeću pozvali su sveučilišni Senat da na izvanrednoj sjednici razmotri posljedice Odluke o poništavanju izbora za Studentski zbor i studentskih predstavnika u Fakultetskome vijeću i opozovu je.

Kako se doznaje, izvanredna sjednica Senata zagrebačkoga Sveučilišta održat će se u ponedjeljak, 3. listopada, a tim povod studentski predstavnici Filozofskog fakulteta uputili su u nedjelju medijima izjavu u kojoj pozivaju članove Senata da razmotre posljedice Odluke o poništavanju izbora za Studentski zbor Fakulteta i studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću te o provođenju novih izbora, koju je Senat jednoglasno donio na redovitoj sjednici 13. rujna 2016.

Navode dva razloga zbog kojih apeliraju - a prvi je da je spomenuta odluka "dovela FF do stanja pravnog apsurda i potpune disfunkcionalnosti institucije i njezinih tijela".

Ističu kako je vrhovno tijelo odlučivanja - Fakultetsko vijeće okrnjeno i njegov je sastav proglašen nelegalnim, što je pak u pitanje dovelo ne samo trenutačno funkcioniranje Fakulteta, nego i sve odluke koje je Vijeće u ovome sastavu donijelo. Dodaju kako je štetnost te odluke za funkcioniranje Fakulteta bila očita već na redovitoj sjednici Vijeća u rujnu, koja, iako je dekan Vlatko Previšić htio, nije održana u nelegalnome sastavu bez studentskih predstavnika. Posljedica toga je da prije početka nove akademske godine nisu donesene odluke nužne za pravilno konstituiranje Vijeća u sljedećem sazivu, niti ostale odluke nužne za neometan početak akademske godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Iako nam se čini jasnim da je namjera predlagatelja odluke o raspuštanju Studentskoga zbora i studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću bila opstruirati postupak razrješenja dekana, koji je trebalo voditi to isto Vijeće, posljedice ove odluke su mnogo dalekosežnije. Štoviše, sežu čak preko granica Filozofskoga fakulteta i utječu na funkcioniranje Sveučilišta u cjelini", stoji u izjavi.

Kao drugi razlog apela ističu da je spomenuta odluka dovela i Sveučilište u Zagrebu, kao i njegove pojedine sastavnice, do stanja pravnog apsurda i potpune disfunkcionalnosti institucije i njezinih tijela.

Navode kako se pokazalo da bi dosljedno provođenje zaključaka Odluke o raspuštanju Studentskoga zbora FF-a i studentskih predstavnika u Fakultetskome vijeću vodilo do raspuštanja studentskih zborova i studentskih predstavnika na još desetak sveučilišnih sastavnica što bi, smatraju, dovelo u pitanje i legalnost odluka koje su vijeća tih sastavnica donijela, a što bi posljedično moglo ugroziti legalnost sastava samoga Senata jer upravo ta vijeća biraju članove Senata.

"S obzirom na to da se rektor Damir Boras nije pokazao spremnim preuzeti odgovornost za stanje u koje je doveden Filozofski fakultet, a očito i Sveučilište, te u skladu sa svojom dužnošću osigurati pravilno funkcioniranje institucije kojom rukovodi, preostaje nam jedino osloniti se na osjećaj dužnosti i savjest vas, članica i članova Senata, koji također imate odgovornost brinuti se o interesu ove institucije. Stoga apeliramo na vas da preuzmete tu odgovornost, opozovete ionako pravno spornu odluku o raspuštanju Studentskoga zbora i studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću i ne dopustite da naše Sveučilište bude podređeno nečijim privatnim interesima", stoji u apelu članova raspuštenoga Studentskog zbora FF-a i studentskih predstavnika u Fakultetskome vijeću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...