Obavijesti

News

Studenti u Dubrovniku: Imamo more, super koledž i društvo

Studenti u Dubrovniku: Imamo more, super koledž i društvo
3

U Dubrovniku su djevojke toliko prekrasne da bi zauvijek tu studirao, šali se Renco Burić (20), student prve godine RIT Croatia. Rodom Splićanin...

VIDEO

U Dubrovniku su djevojke toliko prekrasne da bi zauvijek tu studirao, šali se Renco Burić (20), student prve godine RIT Croatia. Rodom Splićanin, koji je cijelu osnovnu i srednju školu živio u Njemačkoj, upisao je četverogodišnji smjer Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim  djelatnostima na koledžu u Dubrovniku na preporuku starijeg brata.

- Osim cura, tu je i sunce i more, novi prijatelji i naravno super fakultet,  da ne zaboravim. Obožavam Dubrovnik – nastavlja Renco. 

Uvjeti na RIT Croatia isti su kao na studijima u inozemstvu

Govori kako je RIT Croatia vrlo sličan obrazovnim sustavima u inozemstvu.

- Vrlo sam se lagano naviknuo na studiranje jer u njemačkoj ekonomskoj  gimnaziji smo imali sličan način rada. Najbitniji je kontinuitet u učenju, u  vježbama i praksi. Nakon što odradimo predavanja na RIT Croatia mi doma imamo što za raditi. Nema tu štrebanja napamet, nego samo stalno ulaganje u sebe – kaže Renco. Posebno ga privlači marketing, a ono što ga na koledžu oduševljava što doista s nastave izlazi s novim i primjenjivim znanjima.

Imam osjećaj da sam stvarno nešto naučio

- Već u prvom tjednu izgubite strah od komuniciranja na engleskom. Iako nisam imao najbolje ocjene iz predmeta Kritičko čitanje i pisanje, imao sam osjećaj da sam stvarno nešto naučio – pisanje kvalitetnih eseja, razumijevanje sadržaja... Isto tako, mi kad učimo o ugostiteljstvu ne zamišljamo neki hotel, mi ga posjetimo. Uspoređujemo usluge konkurenata, zapisujemo što gdje nedostaje, prolazimo sve faze rada u hotelu – od recepcije do ljudskih potencijala i marketinga – kazuje Renco. Veliku odluku o studiranju u Dubrovniku donio je lani i Osječanin Renato Kocijan. Danas je u drugom semestru, a već je na dekanovoj listi najboljih studenata. 

Dubrovnik je kao stvoren za mlade

- Preseljenje mi je u početku malo teško palo. Ali čim sam naučio kuhati i čistiti sve ostalo je lagan posao – kazao nam je. Na predavanjima  najčešće provodi nekoliko sati dnevno, a potom i kući radi na zadacima koje imaju.

- Tko voli i želi, ništa mu nije teško – ponavlja ovaj Osječanin. Na RIT ga  je nagovorila mama koja je odmah vidjela sve prednosti studiranja na  engleskom jeziku.

- Htio sam upisati studij negdje na moru, a gdje je bolje nego u Dubrovniku u kojem kao da je većinu godine sunce – nabraja prednosti. Karijera u kojoj se želi razvijati, sada mu je to već kristalno jasno, jest  turizam.

- Prijavio sam se i za stipendiju, a nakon što su pročitali moje  motivacijsko pismo i obavili razgovor samnom RIT mi je pokrio oko 7000  eura školarine kroz četiri godine. To je dokaz da se sve može postići uz  dovoljno truda – rekao je. Cilj mu je jednog dana možda otvoriti i svoj  biznis ili se dodatno usavršavati na području ugostiteljstva. 

- Mislim da će me kroz četiri godine 1200 sati praktičnog učenja dovoljno pripremiti za sve što poželim – uvjeren je. Iako je stotinama kilometara daleko od kuće u Dubrovniku se potpuno prilagodio studenstkom načinu života.

- Kad imate dobro društvo uvijek imate gdje za izaći. Na našoj godini studenti, njih 60, su podijeljeni u dvije skupine. Svi si međusobno pomažemo, i na studiju, ali i izvan njega te se družimo. Na početku smo   svi bili malo sramežljivi, ali danas smo prava ekipa – kazuje Renato. 

Završio je Srednju ugostiteljsku školu, pa je Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima bio logičan slijed.

 

Fill out my online form.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu