Obavijesti

News

Komentari 3

Studenti: U Styria:SCOOL smo naučili koliko je važna praksa

Studenti: U Styria:SCOOL smo naučili koliko  je važna praksa
1

SUPERAKADEMIJA ZA STUDENTE Ove je godine akademiju pohađalo 20 studenata s deset fakulteta. Oduševljeni su programom koji ih priprema za rad

VIDEO

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Četvrta generacija studenata uspješno je završila Styria:SCOOL akademiju. Studenti su dobili priliku nadograditi teorijska znanja.

Styria:SCOOL akademiju pohađalo je 20 studenata s deset različitih fakulteta. Kroz selekcijski proces polaznici su odabrani između 250 prijavljenih. Prošli su stručni edukacijski program na kojem su ih Styrijini stručnjaci upoznali s poslovanjem medijske grupacije. Program se temelji na predavanjima i upoznavanjem s radom 12 odjela u šest Styrijinih poduzeća. Cilj Styria:SCOOL je studentima omogućiti lakšu i bržu integraciju u poslovni svijet kroz prenošenje stručnih znanja, davanje konkretnih prilika za rad ili novčane stipendije. 

Akademija je namijenjena svim studentima bez obzira na studij i usmjerenje. Iako je prvotno planirano pružiti priliku za rad trima najboljim polaznicima, studenti su se toliko iskazali da je već nakon završetka akademije čak 80 posto polaznika ponuđena prilika za nastavkom suradnje, dok su ostali u razmatranju za buduće prilike. Studente je oduševila prezentacija Ivana Todorovića, polaznika Styria:SCOOL akademije 2014. godine, koji je u međuvremenu pokrenuo svoj start-up Sfera 8 IT d.o.o. Ivan je kroz vlastito iskustvo studentima prenio poruku da je ostvarenje svojih snova moguće te ih uputio i na najvažnije izazove koji stoje iza pokretanja vlastite tvrtke. Styria:SCOOL zaokružena je okruglim stolom ‘‘Tržište rada i generacije koje dolaze“ na kojem su polaznici akademije i ostali zainteresirani studenti čuli savjete i osobna iskustva o afirmaciji na tržištu rada od strane poslovne i akademske zajednice.

- Znanje i praktični savjeti koje smo dobili tijekom Styria:SCOOL akademije i okruglog stola bit će nam izrazito korisni za početak poslovne karijere - rekli su studenti koji su sudjelovali.

Nakon četiri održane generacije i ukupno 68 studenata koji su prošli akademiju s 12 različitih fakulteta, kreće se u planiranje programa Styria:SCOOL za 2016.

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...