Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sud županici ipak odbio žalbu: Lovrić Merzel ostaje u pritvoru

Merzel je kao jamstvo da je puste da se brani sa slobode ponudila obiteljsku kuću, stan u Zagrebu, polovicu seoskog imanja te novac koji ima od prodaje drugog stana

Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
185 komentara

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel ostaje u istražnom zatvoru. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je žalbu njezina odvjetnika Berislava Živkovića

Podsjećamo, županicu su uhitili 1. travnja, a sumnjiče je za zloporabu 10,6 milijuna kuna. Jednomjesečni pritvor sutkinja istrage odredila joj je kako ne bi utjecala na svjedoke i ponovila kazneno djelo.

Merzel je kao jamstvo da je puste da se brani sa slobode ponudila obiteljsku kuću, stan u Zagrebu, polovicu seoskog imanja te novac na štednji koji ima od prodaje drugog stana.

Izvanraspravno vijeće uvažilo je žalbu Merzel samo u dijelu po kojem je smanjilo broj svjedoka za koje postoji mogućnost utjecaja za nekih desetak.

Uz nju su osumnjičeni direktor tvrtke IGM Turopolje i kupac Cesta Sisak Silvijo Kobeščak i Bernard Popec, vlasnik tvrtke Lav auto Popec, od kojeg je Županija kupila autosalon za 9,8 milijuna kuna.

Izvanraspravno vijeće odbilo je žalbu USKOK-a, koji se žalio na odluku sutkinje istrage da Popeca pusti da se brani sa slobode uz jamstvo od 5,8 milijuna kuna. Čim položi jamstvo Popec će se braniti sa slobode.

Nakon što su prošli tjedan zamjenik ministra financija Boris Lalovac i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec izjavili da je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Sisku sve bilo prema zakonu, odvjetnik županice nadopunio je raniju žalbu na istražni zatvor i zatražio hitno puštanje Marine Lovrić Merzel iz Remetinca.

DORH tvrdi kako je zgrada koju je Lovrić Merzel kupila za 9,8 milijuna kuna preplaćena za čak 4,2 milijuna kuna, iako je Porezna uprava u Sisku procijenila vrijednost zgrade na 10 milijuna kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Message