News

Komentari 92

Sud je Dinku Mikuliću odredio pritvor i blokirao svu imovinu

Sud  je Dinku Mikuliću odredio pritvor i blokirao svu imovinu

Mikulić nije iznio svoju obranu pred sucem istrage. Njegov odvjetnik rekao je da nije u redu što je ministar branitelja praktički već osudio svog donedavnog suradnika

Županijski sud u Zagrebu je na ispitnom ročištu Dinku Mikuliću, pomoćniku ministra branitelja, odredio pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Mikulića su, podsjetimo, u petak navečer uhitili zbog zloporaba u ostvarivanju braniteljskih prava. 

Osnovano se sumnja da je od sredine 2005. do kraja 2012. tražio 250 tisuća eura mita u zamjenu za odabiranje jedne tvrtke kao prodavatelja stanova za branitelje.  Mikulić je bio ovlašten za rješavanje stambenog zbrinjavanja ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih branitelja iz Domovinskog rata.  

Nakon određivanja pritvora Mikulićev odvjetnik Mate Matić rekao je da njegov branjenik nije iznio svoju obranu pred sucem istrage. 

Matić je komentirao i izjavu ministra Predraga Matića da je 'malo zločina gnjusnijih i perfidnijih od zlouporabe i profiterstva na štetu hrvatskih branitelja', rekavši da nije u redu što je praktički već osudio čovjeka koji je tek u istražnom postupku te da je ministar trebao stati na stranu svog donedavnog suradnika. 

Tužiteljica i zamjenica Državnog odvjetnika Ksenija Krizman novinarima je rekla da Dinko Mikulić ima dosta imovine i da je sva blokirana.

Najčitaniji članci