News

Komentari 3

Sud kaznio srpski portal zbog uvredljivih komentara čitatelja

Sud kaznio srpski portal zbog uvredljivih komentara čitatelja

Portal Press tužila je Gay straight alijansa zbog reakcija čitatelja na tekst "Bit ću gay ikona". U uredništvu ističu kako su komentare uklonili čim su ih primijetili

Viši sud u Beogradu kaznio je srpski portal Press zbog komentara čitatelja za koja su gay udruge kazale kako predstavljaju govor mržnje. Tužbu je podnijela Gay straight alijansa zbog reakcija čitatelja na tekst "Bit ću gay ikona". Presuda još nije pravomoćna, a Press mora o svom trošku objaviti presudu u cijelosti, bez komentara, najkasnije dva dana nakon što odluka postane pravomoćna.

- Komentari su bili isključivo od posjetitelja portala te ih je administrator uklonio čim ih je primijetio. Prije komentiranja čitatelja se upozorava da su na portalu zabranjeni svaka ideja, informacija ili mišljenje kojim se potiče mržnja, diskriminacija i nasilje - rekao je urednik online izdanja Pressa Nebojša Janković. 

Na portalu ističu kako je ovo prva presuda u povijesti srpskog novinarstva kojom se mediji u toj zemlji kažnjavaju zbog stava čitatelja. Dodaju kako se na mnogim hrvatskim portalima i onima u regiji pojavljuju puno gori komentari čitatelja koje administratori naknadno uklanjaju.

Najčitaniji članci