Obavijesti

News

Komentari 3

Sud mu potvrdio otkaz: Kirurg u salu uveo maloljetnog sina

Sud mu potvrdio otkaz: Kirurg u salu uveo maloljetnog  sina

Ljubljanski Klinički centar dao je otkaz plastičnom kirurgu Francu Planinšeku prije nešto više od dvije godine jer je u operacijsku dvoranu uveo tada 14-godišnjeg sina, što je protivno propisima

VIDEO

Slovenski vrhovni sud odbio je zahtjev renomiranog kirurga da mu bolnica u kojoj je dobio otkaz jer je u operacijsku dvoranu uveo maloljetnog sina isplati plaće i doprinose za dvije godine i da ga vrati na posao, presudivši da mu je otkaz izrečen zakonito.

Ljubljanski Klinički centar (UKC) dao je otkaz plastičnom kirurgu Francu Planinšeku prije nešto više od dvije godine jer je u operacijsku dvoranu uveo svog tada 14-godišnjeg sina, što je protivno propisima, a što je dječaku, po očevim navodima, bila životna želja.

Kirurg se s  bivšim poslodavcem sudski sporio oko otkaza ugovora o radu, tvrdeći da nigdje izričito ne piše da operaciju ne smije promatrati treća osoba, ukoliko je odjevena u predviđenu sterilnu odjeću i navodeći da je sin samo sjeo na stolac koji je bio slobodan i nije ometao zahvat iako ga je u šali nazvao "asistentom".

Planinšek tvrdi da ga je primjereno odjenuo i uveo u dvoranu te mu dopustio gledanje manjeg zahvata, šivanje rane na ruci, te da protiv toga ništa nije imao ni pacijent. No, suradnici su ga prijavili ga, što je rezultiralo otkazom.

Kirurg tvrdi da su iskoristili prvu priliku kako bi ga kompromitirali jer je davno prije toga upozoravao na nepravilnosti u bolnici koje mogu rezultirati infekcijama, no vrhovni sud je njegovu argumentaciju o motivima otkaza odbio prihvatiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...