Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sud u Beču odlučio da se Zagorac izruči Hrvatskoj

Zagorac je doveo i dvoje tajnih svjedoka, jednu ženu i viskokog policijskog službenika koji su dali iskaze, ali ni to nije utjecalo na odluku o izručenju

24sata
Foto: 24sata
4 komentara

Tročlano sudsko vijeće Visokog zemaljskog suda u Beču nije prihvatilo žalbu Zagorčeve obrane te je odlučilo da se on izruči Hrvatskoj. Zagorčev odvjetnik Günther Gahleitner najavio je žalbu austrijskom Vrhovnom sudu. Predsjednik Sudskog vijeća Leopold Viegl kazao je kako je postupak sada pravomoćno zaključen, ali postoji i izvanredni pravni lijek žalbe Vrhovnom sudu. Žalba Vrhovnom sudu moguća je u slučaju da su u prvostupanjskom i drugostupanjskom postupku prekršena Zagorčeva osnovna ljudska prava. Postupak pred najvišim sudom mogao bi potrajati dva do tri mjeseca.
Umirovljeni general predložio je na ročištu i da se tajno sasluša dvoje novih svjedoka od kojih je jedan visoki policijski službenik i član specijalne postrojbe za borbu protiv terorizma, a drugi svjedok je žena, za koju odvjetnik tvrdi kako je bila u kontaktu s predsjednikom Stipom Mesićem. Svjedoci su dali iskaz, ali ni to nije utjecalo na odluku o izručenju.

Možda vas zanima i ovo:
Message