Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
75 komentara

'Sudac mora odgovarati, takve stvari posljednji je radio Hitler'

Čelnik HSS-a Krešo Beljak zbog smrti mladića ne traži odgovornost ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, jer kaže, tražiti zapovjednu odgovornost bilo bi populistički.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
75 komentara

Sramotne presude hrvatskog sudstva su ismijavanje zdrave pameti naroda, ustvrdio je Krešo Beljak (HSS) te poručio da će njegova stranka, ako dođe u poziciji prvo napraviti temeljito provjetravanje pravosudnog sustava. Ponovno se osvrnuo na smrt Kristiana Vukasovića (18). Smatra da bi sudac, koji je mladića umjesto na liječenje poslao u zatvor, trebao odgovarati. 

POGLEDAJTE VIDEO

- Taj sudac više ne može donositi presude i u normalnom društvu on ne bi više niti jedan da bio sudac . Niti jedan narod nije zaslužio da ima suce koji će procesuirati i u kazneni sustav trpati ljude koji su za bolnicu. To je zadnji radio Adolf Hitler, koliko znam. Taj sudac ima i prezime i mora biti procesuiran. Odgovarati moraju i svi suci koji su donosili skandalozne presude - poručio je Beljak. 

Ne traži odgovornost ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, jer kaže, tražiti zapovjednu odgovornost bilo bi populistički. 

Osvrnuo se i na propast mirovinske reforme ministra Marka Pavića, nakon što je Vlada prihvatila sve zahtjeve sindikalne referendumske inicijative '67 je previše'. Ustvrdio je da se Pavić sada sakrio u mišlju rupu. Podsjetio je da je na kampanju protiv referendumske inicijative potrošio oko osam milijuna kuna. 

JOŠ SE ČEKA NALAZ OBDUKCIJE Roditelji Kristiana Vukasovića čekaju nalaz pa podižu tužbu

- To znači da su ti novcu bačeni u vjetar. Za to netko mora odgovarati. Najmanje što se od Pavića očekuje jest da podnese ostavku, a potom mora odgovoriti u koju svrhu je potrošio novac iz proračuna - rekao je Beljak.

Za porezno rasterećenje ministra financija Zdravka Marića kazao je da to nije nikakva reforma jer građani od toga neće imati nikakve koristi. Naveo je i da nakon smanjenja PDV-a na hranu nisu pale cijene hrane te ustvrdio da Marićeva reforma ponajviše ide u korist velikim trgovcima.  

U Saboru održana konferencija za medije Kluba zastupnika HSS-a i Demokrata | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- On baca pijesak u oči javnosti - ustvrdio je čelnik HSS-a. 

Na najave prosvjeda u Vukovaru, Beljak je samo poručio da društvo koje živi u prošlosti nema nikakvu budućnost. 

- Dok je HDZ na vlasti Hrvatska nema perspektivu - kazao je. 

KRISTIANOVA TRAGIČNA SMRT Zatvorenik iz Gline: Sustav je prepun propusta, sve ću reći

Nije želio komentirati sukobe unutar HDZ-a, ali je poručio da ih ne smatra strankom nego "uhljebničkom sektom" No ne vjeruje da će se do te mjere posvađati da nestanu, što bih on volio. Na tiskovnoj konferenciji u Saboru uz Beljaka je među ostalim bila i zastupnica HSS-a Ana Marija Petin, koja ranije kritizirala šefa stranke pa se postavilo pitanje je li došlo do pomirbe među njima. 

- Nikad nije bilo svađe u HSS-u, sve su svađe orkestrirane su iz središnjice HDZ-a. Sad kad se oni svađaju primijetili ste da je manje svađa u HSS-u, ne stignu se baviti s nama više - zaključio je Beljak.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message