Obavijesti

News

Komentari 3

Roditelji Kristiana Vukasovića čekaju nalaz pa podižu tužbu

Roditelji Kristiana Vukasovića čekaju nalaz pa podižu tužbu
1

Tko je zakazao, sud, vještaci, tužiteljstvo, zatvorski sustav ili bolnica, utvrdit će se sudskim postupkom do kojega će zasigurno doći, potvrdio je za Večernji list odvjetnik Vinko Ljubičić

Roditelji Kristiana Vukasovića, 19-godišnjaka s poteškoćama koji je bio u zatvoru jer je podmetnuo požar, a umro je u KBC-U Split, još uvijek čekaju nalaz obdukcije nakon kojega će podići tužbe protiv nadležnih institucija koje smatraju odgovornima, piše u četvrtak Večernji list.

Ni tri tjedna nakon što je utvrđeno da je mladić s poteškoćama i dijagnosticiranim ADHD-om i piromanijom 'umro od straha', nema još detaljnog nalaza s patologije splitskog KBC-a, navodi dnevnik.

Zatvorenik iz Gline: Sustav je prepun propusta, sve ću reći
Zatvorenik iz Gline: Sustav je prepun propusta, sve ću reći

Obdukciju je zatražilo Općinsko državno odvjetništvo koje također želi rasvijetliti okolnosti tragičnog događaja te utvrditi je li bilo kaznenog djela i nezakonitosti. Za obitelj Kristiana Vukasovića nema dvojbe, mladić je žrtva sustava koji ga uzeo u svoj žrvanj i samljeo te žele utvrđivanje odgovornosti i kažnjavanje krivca.

Tko je zakazao?

Tko je zakazao, sud, vještaci, tužiteljstvo, zatvorski sustav ili bolnica, utvrdit će se sudskim postupkom do kojega će zasigurno doći, potvrdio je za Večernji list odvjetnik Vinko Ljubičić.

- Na žalost, nalaz s obdukcije još uvijek čekam. Prošlog tjedna službeno sam ga zatražio od Odjela za patologiju i sudsku medicinu splitskog KBC-a i dobio sam službeni odgovor da se obavljaju dodatne pretrage i sveobuhvatan nalaz još nije gotov. Sutra će mi doći i Kristijanov otac, sve ovo dugo traje, ali nema razloga za brzanje. Sve okolnosti treba detaljno analizirati, nikakvog razloga za žurbu nema, kaže Ljubičić.

Umro je, a oni kažu da nema osnove za pokretanje postupka
Umro je, a oni kažu da nema osnove za pokretanje postupka

Dodaje kako o ovom slučaju ne želi spekulirati i iznositi svoje sumnje prije nego što dobije nalaz obdukcije i detaljno ga prouči.

- Vodim se načelom zaštite interesa obitelji Vukasović i iz pijeteta prema mladiću i njihovom gubitku ne mogu ništa reći. Bilo bi neozbiljno iznositi pretpostavke. Nakon što pomno proučim nalaz, dignut ću tužbu, kazao je odvjetnik za Večernji list.

Pokretanje videa ...