Obavijesti

News

Komentari 4

Sudar, radovi i dan mobilnosti. Skoro sve u crvenom na karti, kojim putem ići kroz Zagreb?

Sudar, radovi i dan mobilnosti. Skoro sve u crvenom na karti, kojim putem ići kroz Zagreb?

Središte grada zatvoreno je danas za promet motornim vozilima, a iz grada Zagreba su pojasnili na što se zabrane odnose

VIDEO

Prometna nesreća, radovi i Europski tjedan mobilnosti, otežavaju promet u Zagrebu. 

Kolona od osam kilometara nastala je jutros na zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici. HAK je u 8 sati javio da se kolona proteže između čvorova Zaprešić i Lučko u smjeru Lipovca. Vozi se usporeno i jednom trakom uz ograničenje brzine. Povremeni su i zastoji. Iz zagrebačke policije javljaju da su dojavu dobili oko 7.30. Sudarila su se dva vozila, jedno teretno vozilo i auto.

POGLEDAJTE VIDEO

U povodu završetka Europskog tjedna mobilnosti i obilježavanja Europskog dana bez automobila, Grad Zagreb je za 22. rujna osigurao besplatan prijevoz tramvajima i autobusima na području cijelog Zagreba kako bi potaknuli građane da što više koriste javni prijevoz.

Središte grada zatvoreno ja danas za promet motornim vozilima, a iz grada Zagreba i dalje pojašnjavaju na što se zabrane odnose:

- Gornji grad -  zabrana pristupa Mesničkom sjeverno od Streljačke ulice uključujući i pristup s Ilirskog trga
- Unutar područja omeđenog ulicama: Ulica Tome Mikloušića, Zvonarnička, Ribnjak, Palmotićeva do Ulica Ruđera Boškovića, Ulica Ruđera Boškovića preko Hebrangove do Gundulićeve, Gundulićevom do Ilice, Ilicom do Mesničke i Mesnička do Streljačke
- Martićeva ulica zapadno od Smičiklasove. 

Danas će se u 18.00 sati održati i Zagrebačka žbica - tradicionalna vožnja biciklima zagrebačkim ulicama s ciljem promicanja tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u prometu, pišu iz Grada.

Zagrebačka žbica starta sa Zrinjevca kod Glazbenog paviljona gdje je od 16 sati previđeno okupljanje građana, a majice će se moći preuzeti prije početka vožnje. Vožnja će se odvijati u redovnom režimu prometa uz policijsku pratnju na biciklima. Prva Zagrebačka žbica vožena je na Dan bez automobila 2000. te su mnogobrojna djeca odrasla uz Žbicu i danas su odgovorni vozači bicikala.

Trasa utrke duga je 7 kilometara: Zrinjevac – južna strana,  Ul. Andrije Hebranga, Trg Republike Hrvatske – južna strana, Klaićeva, Ulica republike Austrije, Trg Vladka Mačeka, Prilaz Gjure Deželića, Trg Republike Hrvatske – sjeverna strana, Masarykova, Preradovićeva, Ul. Baruna Trenka, Ul. Pavla Hatza, Ul. kneza Mislava, Trg žrtava fašizma – južna strana, Zvonimirova, Bauerova, Vlaška, Šoštarićeva, Langov trg, Branjugova, Palmotićeva, Ul. Ruđera Boškovićeva, Zrinjevac – južna strana.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

kaos na v holjevca 00:43

Od jučer je na mjesec dana blokirana i Avenija Većeslava Holjevca, jedna od najvažnijih prometnica na južnom dijelu grada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu