Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sude mu po treći put: Dragan Paravinja rekao da nije kriv

Slučaj je prebačen u Split nakon što je Vrhovni sud dva puta ukinuo presudu Županijskog suda u Šibeniku. Tamo je Paravinja osuđen na 40 godina zatvora

Duško Jaramaz/Pixsell
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
41 komentara

 - Nisam kriv! - kazao je Dragan Paravinja na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Splitu gdje mu se sudi pod optužnicom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Drnišanke Antonije Bilić. Riječ je o trećem postupku protiv Paravinje, a slučaj je prebačen u Split nakon što je Vrhovni sud dva puta ukinuo presudu Županijskog suda u Šibeniku gdje je osuđen na 40 godina zatvora.

- Potpuno sam siguran da je Županijski sud u Šibeniku utvrdio sve činjenice. Novu činjenicu se neće moći utvrditi jer je naprosto nema. Možete misliti kako je obitelji. Sada je najveći obiteljski blagdan, Božić. Čini mi se da su optuženici za najteža kaznena djela u Hrvatskoj, ma neću reći privilegirani, ali sigurno je da su posebno pažljivo tretirani. Danas je pripremno ročište u kojem ćemo utvrditi tijek postupka i izvođenja dokaza - kazao je Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić koja se nije pojavila na pripremnom ročištu. 

Tužiteljica Sandra Pavlović Lučić kazala je kako ostaje pri svim dokazima koji su predlagani i izvedeni u dosadašnjim postupcima te kako očekuje da optužnica bude prihvaćena te da ga po okončanju procesa proglase krivim.

- U sudnici je sve proteklo u najboljem redu, više detalja ne mogu iznositi jer je proces zatvoren za javnost – kazao je sudac Damir Romac. 

Pretpostavlja da će Paravinju prebaciti u zatvor na splitske Bilice kako bi mogao pripremiti obranu sa svojim odvjetnikom Željko Gulišijom, dodjeljenim mu po službenoj dužnosti. Na pripremno ročište Paravinja je stigao iz Remetinca, u pratnji trojice policajaca, uredno obrijan i smiren. U Remetincu je iz sigurnosnih razloga. 

Suđenje Paravinji počet će 27. siječnja, a na prvom ročištu bit će odlučeno hoće li se ponovno saslušati 30-ak svjedoka i izvesti svi dokazi ili će tek biti pročitani. Inače, spis o Paravinji ima nešto više od tri tisuće stranica, a tu je i sedam vještava. 

Podsjetimo, Vrhovni sud vratio je proces protiv Paravinje na početak navevši u rješenju kako treba razmotriti je li Paravinja počinio teško ubojstvo da bi prikrio pokušaj silovanja, što se navodilo u presudi iz Šibenika ili je teško ubojstvo napravio dok je pokušavao silovati maloljetnu Drnišanku. Također, Vrhovni sud uvažio je i žalbu Dragana Paravinje na duljinu trajanja istražnog zatvora te je utvrđeno kako ne može provesti u njemu dulje od 17. lipnja slijedeće godine. 

Možda vas zanima i ovo:
Message