News

Komentari 73

Čuljak: Ako sam neki ugovor i potpisala, to je bilo nesvjesno

Čuljak: Ako sam neki ugovor i potpisala, to je bilo nesvjesno

Novak Srzić nije se pojavila zbog bolesti i svjedočit će 23. siječnja. Čuljak je rekla da ona u Core mediji nije imala nikakvih učešća te da je to bila suprugova tvrtka

U nastavku suđenja bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu na zagrebačkom Županijskom sudu trebale su svjedočiti novinarka HTV-a Hloverka Novak Srzić i bivša novinarka HTV-a i nekadašnja suvlasnica Core medije Dijana Čuljak. Novak Srzić na sudu se nije pojavila jer je, kako tvrdi odvjetnik Ljubo Pavasović, bolesna i njezino svjedočenje je zakazano za 23. siječnja , pa je na klupu za svjedoka sjela Čuljak.

'Moji odnosi sa Svilanom narušeni su prije 15 godina'

Rekla je da joj je Edvin Softić bio blizak prijatelj, što već par godina nije. Objasnila je da je Core media tvrtka njezina bivšeg supruga koja se bavila produkcijom te da ona u njoj nije imala nikakvih učešća. Isto tako, ustvrdila je da poznaje Sinišu Svilana, ali su njihovi odnosi narušeni još unatrag 15 godina kada je on na OTV-u objavio reportažu o njoj koja je bila neistinita. 

Rekla je da ne zna u kakvim su odnosima bili Siniša Svilan i Vladimir Šelebaj, ali misli da ih je upoznao Softić.

- Ne znam je li moj muž dao ikakav novac ljudima s Nove TV. Nisam se bavila njegovim poslovanjem, čak nikad nisam ulazila u njegove kancelarije koje su bile u našoj kući u prizemlju -rekla je Čuljak i dodala kako je suludo da je ona Softiću govorila da Svilana treba nagraditi s tisuću eura po emisiji. 

- To je laž. On je nagrađivan svojom plaćom koju je primao na Novoj TV. Što se tiče Softića, bili smo vrlo dobri prijatelji pa sam ga kao čovjeka koji poznaje puno ljudi s estrade preporučila Šelebaju i zamolila ga da ga uključi u svoju produkcijsku kuću - objasnila je Čuljak koja poriče da je imala bilo kakav utjecaj u produkcijskoj kući ili da je sudjelovala u bilo kakvim dogovorima. 

- Core media osnovana je 2004. ili 2005. godine. Predmet poslovanja bila je proizvodnja tv programa, a samu tvrtku osnovao je Šelebaj.  Njemu se sviđalo to što ja radim na televiziji pa sam mu rekla da otvori tvrtku, uzme profesionalce s tržišta i krene. Šelebaj se prije tvoga nikada nije bavio produkcijom,ali je uvijek govorio da je biznis biznis i da je svejedno prodaje li polimere, skije ili tv kazete. 

'Nikakav ugovor nisam svjesno potpisala'

Kada je upitana o ugovorima koji su se potpisivali s ljudima koji su radili u produkcijskoj kući, rekla je da nikada nikakav ugovor nije svjesno potpisala. Tvrdi da ako nešto i je potpisala to je bilo nesvjesno jer je Šelebaju potpuno vjerovala. Rekla je da su Šelebaj i Softić često bili u konfliktima. Softić je bio nezadovoljan novcem koji je dobivao, a Šelebaj mu je zamjerao to što kasni na posao i smatrao je da je televizija nešto što treba dovesti u red.

Čuljak tvrdi da nikada u životu nije bila niti na jednom sastanku vezanom za produkcijsku tvrtku Vladimira Šelebaja, a dodala je i da je Softić govorio neistine u medijima i sudnici kako je ona znala kolike su bile isplate ljudima koji su sudjelovali u produkcijskoj kući.

- To su neistine. Ja ne znam što je njemu u glavi - rekla je i objasnila da se nje novčani iznosi nisu ticali, te da se financijama, što poslovnim, što privatnim, bavio isključivo Šelebaj. Rekla je da njezini odnosi sa Svilanom i danas, kao i ranije, nisu dobri. 

Nastavak suđenja zakazan je za 15. siječnja. 

Svilan uzimao mito, u zamjenu emitirao emisije na Novoj TV

Neki raniji svjedoci naveli su Novak Srzić i Čuljak kako osobe koje su radile na projektima za konkurentsku kuću iako su bile zaposlene na javnoj televiziji.

Uskok tereti Svilana da je od Šelebaja, u periodu od kraja 2004. do kraja 2007., primio 262.000 eura u zamjenu za prikazivanje emisija "Jedan na jedan", "U sridu" i "Istraga", pri čemu je za svaku emisiju navodno dobivao po tisuću eura.

Šelebaj je, pak, u drugom postupku optužen za zloporabu položaja. Terete ga da je od studenoga 2004. do veljače 2007. preko fiktivnih računa izvukao 9,4 milijuna kuna iz tvrtke Core media i još jedne tvrtke te pritom državu oštetio za 3,1 milijun kuna neplaćenog poreza.

Najčitaniji članci