Obavijesti

News

Komentari 57

"Ivo Sanader me zamolio pa sam mu kupio blindirani BMW"

"Ivo Sanader me zamolio pa sam mu kupio blindirani BMW"
8

Sanader me pitao zašto sam donio 300.000 kada automobil stoji 292.000 eura, a ja sam mu odgovorio da smo mi odlučili toliko dati, rekao je danas Marijan Primorac

VIDEO

Poduzetnik i simpatizer HDZ-a Marijan Primorac je svjedočeći u Fimi mediji rekao kako je Ivi Sanaderu u središnjici HDZ-a 2003. predao 30.000 njemačkih maraka, a njegov partner Mato Ramljak iz Prve sportske kladionice 200.000 kuna.

- Mi smo na jednom sastanku sa Sanaderom, Lukom Bebićem i Vladimirom Šeksom od HDZ-a, odnosno od Sabora, molili da naprave zakone o kladionicama slične onima u EU. Imali smo nekoliko točaka koje smo htjeli staviti u zakon. One su usvojene , no tek nakon četiri-pet godina kada mi više nismo imali kladionicu - rekao je Primorac.

Dodao je i kako su novac donirali HDZ-u jer su bili simpatizeri stranke , a ne kao što je rekao u istrazi "iz razloga naše sigurnosti jer nije bilo dobro suprotstaviti se čelnim političkim ljudima u zemlji jer je to moglo štetiti u poslovanju". Primorac je rekao i da ga je Sanader zamolio da mu kupi blindirani BMW što je on i učinio predavši Mladenu Barišiću 300.000 eura.

Veselčić: Maček je kontrolirao sve medije

Svjedok Dragutin Veselčić, bivši vlasnik Osječke televizije, rekao je na sudu kako je bivši glasnogovornik HDZ-a i Sanaderove vlade Ratko Maček kontrolirao sve hrvatske medije. Veselčić , koji je nakon intervencije iz vrha HDZ-a tu televiziju prodao za deset puta veći iznos nego što ju je kupio godinu dana ranije rekao je i da im je Maček sredio dobivanje koncesije.

- Kada se trebao obaviti tehnički pregled Osječka TV nije imala gotovo ništa od opreme. Na pregled je došla ekipa iz Zagreba koja je izdala sve potvrde, a 10 minuta ranije nazvao me Ratko Maček i pitao za ime naše tvrtke - rekao je svjedok. 

Govoreći o svom odnosu s tada vladajućim HDZ-om rekao je da je morao biti naklonjen toj stranci ako je želio osigurati novac od oglašivača. Posebno jer je najjača lokalna postaja na tom području Slavonska TV, a njome je upravljao HDSSB. Kako su svaki mjesec poslovali s gubitkom, Veselčić se obratio za pomoć HDZ-u. S HDZ-ovcima je u Zagrebu imao dva sastanka, prvi u središnjici HDZ-a, a drugi u saborskom uredu Vladimira Šeksa.

- Uz Šeksa i Mačeka na drugom su sastanku bili i čelnici slavonskog HDZ-a, kazao je svjedok, dodajući da ga je nekoliko dana kasnije nazvao poduzetnik Željko Biloš i ponudio da će postaju kupiti za pola milijuna kuna što je on s oduševljenjem prihvatio.

Maček je tražio kupca za Hrvatski list

Glavni urednik Hrvatskog lista Ivica Marijačić i odvjetnik Pero Lozica svjedočili su o Mačekovoj kupnji tog tjednika. Lozica je rekao da ga je nakon odlaska s dužnosti prijatelj Ratko Maček zatražio da mu kao odvjetnik pronađe čovjeka koja bi na svoje ime za njega kupio Hrvatski list. Lozica je našao Maricu Vajdić, koja je bila fiktivna vlasnica Hrvatskog lista, nakon što je Marijačić za 80 posto dionica Dogmapressa, izdavača tjednika, platio 416.000 eura koje mu je predao Maček.

- Lozica mi je rekao da želi kupiti list zbog mogućnosti stvaranja hrvatskog holdinga medija jer već ima nekoliko lokalnih medija, što je mene oduševilo - tvrdi Marijačić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke; Milanović odredio datum za saziv Sabora
IZBORI 2024.

Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke; Milanović odredio datum za saziv Sabora

Andrej Plenković objavio je kako su u četvrtak sakupili potrebnih 76 potpisa za formiranje nove Vlade

’Stjepan Čajić ju je postavio za šeficu’; On kaže: ‘To je laž, svi dišemo s radnicima Varteksa’
VARTEKS U ŠTRAJKU

’Stjepan Čajić ju je postavio za šeficu’; On kaže: ‘To je laž, svi dišemo s radnicima Varteksa’

Radnici Varteksa još čekaju plaće. Uprava šuti, sindikati prozivaju dioničara
Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece