Obavijesti

News

Komentari 19

Suđenje za ubojstvo žene bi moglo propasti zbog policije

Suđenje za ubojstvo žene bi moglo propasti zbog policije
1

Obrana je zatražila da se krvava jakna Dražene Grđan, na kojoj je nađen DNK ubijene, izuzme kao nezakonit dokaz. Optuženu bi na koncu mogli i osloboditi

VIDEO

Iako se DNK analiza tragova krvi s jakne Dražene Grđan (43) potpuno podudara s DNK profilom Stanke Hinić, koju je prema optužnici D. Grđan ubila lani 14. siječnja, optužena bi na koncu mogla biti i oslobođena zbog nedostatka dokaza.

Zaključak je to koji se nameće nakon što je obrana na ročištu u četvrtak na Županijskom sudu u Karlovcu tražila da se taj dokaz izdvoji iz spisa kao nezakonit.

Taj se potez obrane tako samo nadovezao na prijašnji neviđeni gaf Državnog odvjetništva u Gospiću koje je u spis propustilo uložiti nalaz vještačenja jakne D. Grđan. Inače riječ je o jedinom materijalnom dokazu koji optuženu povezuje sa S. Hinić. O spornoj jakni je pred vijećem suca Ante Ujevića iskazivao vještak Marko Krešimir Abramović.

– Vještačene su dvije jakne od kojih je jedna crna kožna, crne tenisice i donji dio trenirke koji pripadaju Draženi Grđan. Vještačene su i maskirne hlače i zelena majica njezina supruga Zdravka. Na lijevom rukavu crne jakne otkrivene su brisotine nalik na krv, a slični tragovi nađeni su i na prsnom dijelu oko zatvarača. S tim tragovima obavljena je DNK analiza koja se u potpunosti poklapa s krvi pokojne S. Hinić – kazao je vještak Abramović.

Nakon tog svjedočenja, Davor Bartolac, branitelj D. Grđan, zatražio je da se spomenuta jakna izuzme iz spisa kao nezakonit dokaz.

– Smatramo da je riječ o nezakonitom dokazu jer su zapisnici o očevidu i pretrazi napravljeni na nezakoniti način. Djelatnici PP Korenica su pretragu i očevid obavljali bez nazočnosti svjedoka i vlasnika kuće, Zdravka Grđana. Kada je policajac Branko Jurković Grđana dovezao do kuće, policajci su već bili unutra. Grđana su tek tada uputili da nađe svjedoke – objasnio je svoj zahtjev odvjetnik.

Prema stavu obrane, svjedoci i Zdravko Grđan zapisnike su potpisali samo formalno a da prije nisu ni bili upozoreni o čemu je riječ i što u njima stoji. Nakon zahtjeva obrane, sudac Ujević odlučio je da se kao svjedoci na iduće ročište pozovu policajci koji su radili očevid nakon ubojstva.

Policajci svjedoci

Riječ je o policijskim djelatnicima PP Korenica Josipu Mataniću, Mili Mesiću, Oliveru Kostelcu, Fabijanu Buriću i Branku Jurkoviću. Saslušat će se i Zdravko Grđan te svjedoci koji su potpisali zapisnike Željko i Andrijana Trauber. Poslije saslušanja svih njih, vjerojatno će se odlučiti o zahtjevu obrane za izuzeće sporne jakne.

Kao što smo već pisali, Draženu Grđan (43) zvanu Picekica tereti se da je 14. siječnja prošle godine oko 19.30 sati u Rudanovcu na području Plitvičkih jezera otišla do susjede S. Hinić kako bi posudila novac. Sa sobom je ponijela nož i bočicu sredstva za odmašćivanje. D. Grđan je najprije od S. Hinić tražila novac, a kad joj je ova rekla da ga nema, sama je uzela novčanik iz ormara. S. Hinić je potom pokušala nazvati policiju, no Dražena Grđan ju je najprije sredstvom za odmašćivanje polila po licu, a zatim čak 18 puta ubola nožem u tijelo, vrat i glavu. Na obdukciji su uočene i dodatne četiri rezne rane za koje vještaci kažu da su obrambene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu