News

Komentari 156

Izrael započeo kopneni napad

Izrael započeo kopneni napad

Rekao sam da ćemo natjerati Hamas da plati vrlo visoku cijenu. To činimo i nastavit ćemo to raditi s velikim intenzitetom. Zadnja riječ nije izrečena, rekao je izraelski ministar

Izraelske trupe krenule su na pojas Gaze u sklopu vojne operacije protiv palestinskog islamističkog pokreta Hamas, priopćila je izraelska vojska u petak.

- Izraelske zračne snage i kopnene trupe izvode napad u pojasu Gaze - kazao je glasnogovornik vojske Jonathan Conricus, potvrdivši  da su izraelski vojnici ušli u palestinsku enklavu.

Suočena sa sve većom raketnom vatrom Hamasa i Islamskog džihada, izraelska vojska rasporedila je tenkove i druga oklopna vozila duž barijere koja odvaja Izrael od palestinske enklave iz koje se izraelska vojska jednostrano povukla 2005. godine.

- Spremni smo i nastavljamo se pripremati za različite scenarije - rekao je ranije glasnogovornik vojske, precizirajući da je kopnena invazija "jedan od scenarija".

Ministarstvo obrane dalo je zeleno svjetlo vojsci da mobilizira tisuće rezervista ako je potrebno.

- Rekao sam da ćemo natjerati Hamas da plati vrlo visoku cijenu. To činimo i nastavit ćemo to raditi s velikim intenzitetom. Zadnja riječ nije izrečena i ova će se operacija nastaviti onoliko dugo koliko bude potrebno - ustvrdio je izraelski premijer Benyamin Netanyahu u poruci objavljenoj na Twitteru nakon ulaska izraelskih kopnenih trupa u Gazu.

Najčitaniji članci