Obavijesti

News

Komentari 133

Meteorolozi upozoravaju na val hladnoće: Stižu visoki minusi

Meteorolozi upozoravaju na val hladnoće: Stižu visoki minusi
5

Vrijeme će danas biti sunčano, a na istoku i u gorju moguć snijeg. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih je temperatura moguća poledica, upozoravaju iz HAK-a

VIDEO

U Hrvatskoj će u utorak prevladavati djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano vrijeme, a uz više oblaka u gorju te na istoku mjestimice može pasti malo snijega, uglavnom u prvom dijelu dana, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Poslijepodne sa sjeverozapada doći će do postupnog porasta naoblake. Ujutro je na kopnu moguća magla.

Vjetar u unutrašnjosti uglavnom će biti slab. Na Jadranu će umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, malo oslabjeti i okrenuti na sjeverni te sjeverozapadni vjetar.

Nakon snijega Zagrepčanima nove probleme radi kiša koja se ledi na tlu

Ujutro će biti hladno osobito uz granicu sa Slovenijom i u gorju.

Najviša dnevna temperatura kretat će se od -3 do 1, te između 6 i 11 Celzijevih stupnjeva na obali, otocima i u unutrašnjosti Dalmacije.

Nema poteškoća u pomorskom i željezničkom prometu

Na cestama u unutrašnjosti mjestimice ima magle pa HAK vozače poziva da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti, te pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog jakog vjetra promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

U Madridu je - ledeno doba...
U Madridu je - ledeno doba...

Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobića vozi se uz ograničenje brzine zbog povremeno jakih udara vjetra, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Gorskom kotaru i Lici.

U pomorskom i željezničkom putničkom prometu trenutno nema poteškoća.

Upozorenja za iduće dane

Sutra malo snijega može pasti u gorju, Posavini i Baranji, dok se u četvrtak ponovno povećava vjerojatnost za snijeg diljem unutrašnjosti, prognozira meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević.

Oborine će biti i na potresom pogođenom području, gdje je moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača od nekoliko centimetara. Koja pahulja izgledna je i na dijelu obale, i to ne samo sjevernog Jadrana, već i južnije, pa i na otocima.

U četvrtak nas čeka i nova epizoda bure, koja će ponovno biti olujna na udare i pojačavat će dojam hladnoće. Na kopnu će umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak lokalno imati jače udare.

Sve hladnije će biti prema kraju tjedna, osobito tijekom noći i jutra. U danima vikenda temperature bi se u dijelovima Gorskog kotara mogle spuštati i do -15! U nizinama središnje Hrvatske bit će oko -7, -8, i do -9, na istoku zemlje. Hladno će biti i duž obale, moguće i do -4 na riječkom području, u Splitu i do -2, dok će u zaobalju biti znatno hladnije, moguće i do -9 na području Imotskog i Gračaca.

DHMZ upozorava na nadolazeći val hladnoće, ističući kako hladni val, slično kao i topli, može djelovati na zdravlje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina