Superbaka prebila napadača | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 6

Superbaka prebila napadača

Superbaka prebila napadača

SAN FRANCISCO Baka je čekala na semaforu kad ju je napadač iznenada udario u lijevo oko. Iako je i sama zadobila ozljede, napadač je na kraju završio na nosilima

VIDEO

Starija žena koja je napadnuta u srijedu u ulici Market u San Franciscu - najnovija je žrtva u valu napada na Azijate na području zaljeva. No ona se suprotstavila svom napadaču te mu nanijela ozljede zbog kojih je trebao u bolnicu.

Xiao Zhen Xie iskreno je razgovarala s CBS San Francisco o napadu iz njezina starijeg umirovljeničkog doma, a njezina kći Dong-Mei Li pomagala je u prevođenju.

Tri sestre rodile su četvero djece - gotovo u isto vrijeme
Tri sestre rodile su četvero djece - gotovo u isto vrijeme

- Vrlo je istraumatizirana, vrlo uplašena i oko joj još uvijek krvari. Na desno oko još uvijek ne može ništa vidjeti i još uvijek krvari pa moramo uvijek imati nešto čime ćemo apsorbirati krvarenje - rekao je Li. Njezina je majka na mjestu ozljede držala vreću s ledom. Policija je pak priopćila da su i napadač i žrtva prebačeni u bolnicu na liječenje.

Okružena svojom obitelji, 76-godišnjakinja, koja 26 godina živi u San Franciscu, rekla je da je prilično potresena i da je napad bio iznenadan ničim izazvan. Njezin je neposredni instinkt bio uzvratiti udarac.

Fotke majki i baka: Zgodne žene su lijepe u svako vrijeme
Fotke majki i baka: Zgodne žene su lijepe u svako vrijeme

Ispričala je kako je sama čekala na semaforu kad ju je napadač iznenada udario u lijevo oko.

Odmah su joj se instinkti pokrenuli da se obrani. Iako je zadobila ozljede i zatražila liječničku pomoć, upravo je njezin napadač završio na nosilima. Kćer Li je rekla: 'Mama je pronašla štap i uzvratila mu udarac'.

.

John Chen, Xiein unuk rekao je za CBS San Francisco da je njegova baka 'izuzetno prestravljena'. Sportski direktor CBS-a u San Franciscu, Dennis O'Donnell slučajno se pojavio na mjestu događaja tijekom svog jutarnjeg trčanja.

- Vidio sam tipa na nosilima i frustriranu bijesnu ženu s štapom u ruci. Koliko sam mogao vidjeti, željela je još tući tipa na nosilima, a policija ju je zadržavala - rekao je O'Donnell.

Svjedoci su u postaji rekli da su vidjeli ženu kako udara svog napadača. Na videu snimljenom na mjestu događaja, osumnjičenik je bio vezan lisicama za nosila i bio je pun krvi. Dok su ga odvodili, žrtva je jecala i mahala prema njemu drvenim štapom.

Koje vrijeme za biti živ! Tukli su policajca, a on je snimao 'selfie'
Koje vrijeme za biti živ! Tukli su policajca, a on je snimao 'selfie'

- Propalice, zašto si me udario? - vikala je žena na kineskom. Zatim se okrenula mnoštvu ljudi koji su se okupili i uzviknula: 'Ovaj propalica, udario me je', dok je dizala štap koji je držala i jecala.

- Udarila me, ova propalica - ponovila je. Policajci također kažu da je nešto ranije bila napadnuta druga žrtva, 83-godišnji Azijat. Zbog oba napada istražuje se 39-godišnjak, a policija kaže da pokušava utvrditi jesu li predrasude (rasizam) bile faktor napada. Obitelj je također otvorila GoFundMe račun za pomoć u liječenju, piše CBS News.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Hakeri upravo napali HZZO: 'Upozoravamo građane da obavezno izbrišu ove mailove'
KIBERNETIČKI NAPAD U TIJEKU

Hakeri upravo napali HZZO: 'Upozoravamo građane da obavezno izbrišu ove mailove'

Molimo građane da izbrišu mailove zaprimljene sa spomenute, u našem sustavu nepostojeće adrese, da na poruku ne odgovaraju niti da otvaraju privitke, objavio je HZZO.

FOTO Ovo su muškarci koje sumnjiče da su mučili hrvatske vojnike, jednom pronašli bombe
PRIVELI IH NA SUD

FOTO Ovo su muškarci koje sumnjiče da su mučili hrvatske vojnike, jednom pronašli bombe

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage doma i drugih prostorija, kao i pretrage pokretnih stvari te su kod 72-godišnjeg osumnjičenika pronašli eksplozivna sredstva