News

Komentari 6

Superbaka prebila napadača

Superbaka prebila napadača

SAN FRANCISCO Baka je čekala na semaforu kad ju je napadač iznenada udario u lijevo oko. Iako je i sama zadobila ozljede, napadač je na kraju završio na nosilima

Starija žena koja je napadnuta u srijedu u ulici Market u San Franciscu - najnovija je žrtva u valu napada na Azijate na području zaljeva. No ona se suprotstavila svom napadaču te mu nanijela ozljede zbog kojih je trebao u bolnicu.

Xiao Zhen Xie iskreno je razgovarala s CBS San Francisco o napadu iz njezina starijeg umirovljeničkog doma, a njezina kći Dong-Mei Li pomagala je u prevođenju.

- Vrlo je istraumatizirana, vrlo uplašena i oko joj još uvijek krvari. Na desno oko još uvijek ne može ništa vidjeti i još uvijek krvari pa moramo uvijek imati nešto čime ćemo apsorbirati krvarenje - rekao je Li. Njezina je majka na mjestu ozljede držala vreću s ledom. Policija je pak priopćila da su i napadač i žrtva prebačeni u bolnicu na liječenje.

Okružena svojom obitelji, 76-godišnjakinja, koja 26 godina živi u San Franciscu, rekla je da je prilično potresena i da je napad bio iznenadan ničim izazvan. Njezin je neposredni instinkt bio uzvratiti udarac.

Ispričala je kako je sama čekala na semaforu kad ju je napadač iznenada udario u lijevo oko.

Odmah su joj se instinkti pokrenuli da se obrani. Iako je zadobila ozljede i zatražila liječničku pomoć, upravo je njezin napadač završio na nosilima. Kćer Li je rekla: 'Mama je pronašla štap i uzvratila mu udarac'.

.

John Chen, Xiein unuk rekao je za CBS San Francisco da je njegova baka 'izuzetno prestravljena'. Sportski direktor CBS-a u San Franciscu, Dennis O'Donnell slučajno se pojavio na mjestu događaja tijekom svog jutarnjeg trčanja.

- Vidio sam tipa na nosilima i frustriranu bijesnu ženu s štapom u ruci. Koliko sam mogao vidjeti, željela je još tući tipa na nosilima, a policija ju je zadržavala - rekao je O'Donnell.

Svjedoci su u postaji rekli da su vidjeli ženu kako udara svog napadača. Na videu snimljenom na mjestu događaja, osumnjičenik je bio vezan lisicama za nosila i bio je pun krvi. Dok su ga odvodili, žrtva je jecala i mahala prema njemu drvenim štapom.

- Propalice, zašto si me udario? - vikala je žena na kineskom. Zatim se okrenula mnoštvu ljudi koji su se okupili i uzviknula: 'Ovaj propalica, udario me je', dok je dizala štap koji je držala i jecala.

- Udarila me, ova propalica - ponovila je. Policajci također kažu da je nešto ranije bila napadnuta druga žrtva, 83-godišnji Azijat. Zbog oba napada istražuje se 39-godišnjak, a policija kaže da pokušava utvrditi jesu li predrasude (rasizam) bile faktor napada. Obitelj je također otvorila GoFundMe račun za pomoć u liječenju, piše CBS News.

Najčitaniji članci