Obavijesti

News

Komentari 1

Superčitaonica 24sata: Čitajte besplatno i upoznajte pisce...

Superčitaonica 24sata: Čitajte besplatno i upoznajte pisce...
1

Više od 1500 izvrsnih i raznolikih naslova, najbolje dnevne novine i tjedni politički magazin Express te svi naši prilozi čekaju samo na vas na Strossmayerovom trgu u Zagrebu

VIDEO

Volite li više knjige ili novine? Nije važno jer sva najbolja izdanja možete pronaći u super čitaonici na Strossmayerovu trgu u Zagrebu. Do subote od 10 do 22 možete uživati u odličnoj atmosferi i družiti se s knjigoljupcima u čitaonici koju su organizirali 24sata i izdavačka kuća Fraktura.

Slučajno smo šetali pa smo vidjeli puno knjiga. Odlučili smo sjesti i sada čitamo - ispričala nam je Nataša, jedna od posjetiteljica otvorene čitaonice 24sata. Nataša je u čitaonicu došla  s prijateljicom te su uživale u čitanju knjige "Životne pouke".  


- Bio sam ovdje i prošle godine. Ideja je jako zanimljiva. Tko je propustio neki naslov, sada ga ima priliku pročitati. Može se prisjetiti i neke knjige koju je već pročitao ili samo pročitati novine - rekao nam je posjetitelj Damir Krasto. Posjetiteljima čitaonice preporučio je knjigu "Hladna koža" Alberta Sancheza Pinola.
- Pročitao sam je baš ovdje prošle godine i vrlo je zanimljiva. Autor je vrlo kreativan i ima još zanimljivih djela - zaključio je Krasto.
 

POGLEDAJTE VIDEO

Otvorena čitaonica 24sata na zagrebačkom Strossmayerovom trgu: Dođite i uživajte u besplatnom čitanju knjiga i novina Reporter: Denis Gaščić

Posted by 24sata on Wednesday, September 6, 2017

Čitaonica na otvorenom

Već drugu godinu zaredom na Festival svjetske književnosti u Zagreb dovodi pisce koji su itekako zanimljivi i angažirani, autore koje u njihovim zemljama smatraju vodećim glasovima svojih generacija. Prvoga dana, u srijedu, svoja djela čitat će Korana Serdarević, Igor Štiks i Philippe Claudel.

Korana Serdarević radila je kao novinarka Večernjeg lista i tjednika Forum, a bila je i suradnica nekih tjednika i portala. Osvojila je dvije prve nagrade za kratke priče, a danas će čitati iz svoje prve objavljene knjige 'Nema se što učiniti'.

Igor Štiks nagrađivani je pisac i znanstvenik rodom iz Sarajeva koji će čitati iz svom najnovijeg proznog djela 'Rezalište'. Njegova dva prethodna romana 'Dvorac u Romagni' (2000.) i 'Elijahova stolica' (2006.) publika je dobro prihvatila, a prevedena su na 15 svjetskih jezika.

Francuski pisac, scenarist i redatelj Philippe Claudel autor je niza romana i jedan je od najpoznatijih suvremenih francuskih književnika. Proslavio se romanom 'Sive duše' (2003.), koji je proglašen najboljim romanom godine i već u prvom tjednu prodan u 50 tisuća primjeraka. Roman je preveden na tridesetak jezika. Danas će čitati iz upravo objavljenog u hrvatskom prijevodu, filozofskog romana o umiranju 'Stablo u zemlji Toraja' (2016.). Autor će čitati originalni francuski tekst, a za hrvatsku publiku će na ekranu u isto vrijeme ići prijevod.

Čitaonica na otvorenom počinje u 20 sati na Strossmayerovom trgu. Ne propustite!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.