Obavijesti

News

Komentari 45

Suradnja s Josipovićem: 'Tek treba vidjeti njegov program'

Suradnja s Josipovićem: 'Tek treba vidjeti njegov program'
4

Suradnja s Ivom Josipovićem prije izbora za Mirelu Holy (ORaH) nije moguća iako ga je podržavala na predsjedničkim izborima. Na izbore će izaći samostalno

VIDEO

Nezavisni zastupnik Slavko Linić kazao je da s Ivom Josipovićem nije razgovarao o zajedničkom nastupu na izborima. Napomenuo je da se jasno opredijelio za nezavisnu listu u osmoj izbornoj jedinici, ali je za razgovor s ljudima koji imaju slične programe i političke poruke poput borbe za radna mjesta, sigurnost građana RH kroz zapošljavanje, investicije, ulaganja. No, odbacuje mogućnost okupljanja oko neke stranke ili formiranja nove.

- Vjerujem da je Ivo Josipović taj koji je vrlo jasno poručio da ostaje na tom lijevom biračkom tijelu i da ćemo imati zajedništvo, ali osim zajedničkih nastupa ne vidim drugačiju mogućnost jer ostajem nezavisni zastupnik - poručio je.

Podsjetio je da je Josipović posljednjih pet godina uživao povjerenje građana te da sama polarizacija na izborima pokazuje da i nadalje pokazuje da ima ogromnu potporu.

- Smatram da je Milanović sa svojim politikama izgubio dobrim dijelom lijevo biračko tijelo i njegovo prisustvo na političkoj sceni je itekako dobro došlo za birače ljevice i centra - rekao je Linić o bivšem predsjedniku.

Holy: Idemo samostalno na izbore

Suradnja s Ivom Josipovićem prije izbora za Mirelu Holy (ORaH) nije moguća iako ga je podržavala na predsjedničkim izborima.

- Mi smo na samom početku funkcioniranja stranke donijeli odluku da na izbore izlazimo samostalno i to se neće promijeniti bez obzira na to kakve će se opcije pojavljivati na hrvatskoj političkoj sceni - poručila je.

Postizborna suradnja ovisit će o ljudima koje okupi

Eventualna postizborna suradnja ovisit će o ljudima koje će Josipović oko sebe okupiti.

- U politici su uvijek najvažniji ljudi i ja smatram da vi možete imati najbolji politički program ako nemate dobre i kvalitetne ljude koji su vjerodostojni i koji drže do svojih riječi i do svojih političkih obećanja, onda u stvari nemate ništa - rekla je.

Napomenula je da se s Ivom Josipovićem nije čula više od mjesec dana.

'Treba vidjeti kakav će program ponuditi'

Nansi Tireli (Laburisti) o eventualnoj suradnji s bivšim predsjednikom za sada nije razmišljala jer tek treba vidjeti hoće li se on nastaviti aktivno baviti politikom, ali i kakav će program ponuditi.

- Ja ne znam uistinu program predsjednika Josipovića, ne znam kakav to treći put želi i bilo bi neozbiljno sad od mene da bilo što kažem da se slažem ili ne slažem, a nemam nikakvih informacija - rekla je.

Iako se u puno stvari, za koje se zalagao dok je bio predsjednik, s njim slagala, bianco potporu kao budućem političkim akteru na sceni mu ne može dati te napominje da tek treba vidjeti kakav će eventualno treći put ponuditi. Upitana ne bi li suradnja s Ivom Josipovićem za Laburiste, koji tvrde da su jedina istinska ljevica, bilo najbolje rješenje da se na tom putu i zadrže, a da ne koaliraju s SDP-om, odgovara:

- To je dobra formula ali ni s kim ne pregovaramo i ni s kim ne idemo dok decidirano ne vidimo što taj netko predlaže i da li prijedlozi tog nekog odgovaraju onome što Laburisti žele. Mi smo se deklarirali po tom pitanju i svojim radom pokazali da jesmo ozbiljna ljevica koja zagovara te neke vrijednosti koje zagovaraju sve ljevice i evo očekujemo da vidimo koji je to program profesora Josipovića i da li se taj njegov program slaže s programom koji imaju Laburisti, za koje se bore ovdje u parlamentu sve ove godine i uvijek postoji prostor za dogovor i razgovor - poručila je. 

'Ideološka razlika ne mora biti prepreka u suradnji'

Nezavisna Jadranka Kosor o bilo kakvoj suradnji s Ivom Josipovićem nije razgovarala pa ni nakon njegovog odlaska s Pantovčaka. Iako među njima ima puno različitosti, ima i stvari oko kojih se slažu, a to je da Hrvatskoj treba okupljanje svih političkih snaga koji nešto mogu doprinijeti, da treba graditi društvo s više tolerancije.

- Ako se jednog dana naši putevi oko toga sretnu oko tih važnih ciljeva za Hrvatsku i okupljanja oko izmjena mirovinskog i zdravstvenog sustava, smanjivanja županija, gradova i općina, onda je suradnja sa svima koji tako misle moguća. O nekom zajedničkom putu mislim da nije razmišljao ni on niti ja. Ono što nam je zajedničko i što nam treba u političkom prostoru je čvrsta odlučnost političara da brane pravnu državu, vladavinu prava i trodiobu vlasti, da se vratimo provedbi Ustava. Bilo kakve suradnje na osnivanju neke stranke u ovom trenutku apsolutno nismo razmišljali. On je lijevi centar, ja sam desni centar, ali mislim da su i mnoge druge zemlje, koje smo često uzimali za uzor, pokazale da te ideološke razlike ne moraju biti prepreka suradnji. Vidjet ćemo - poručila je Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi