Obavijesti

News

Komentari 19

Susjedu je krampom udario po glavi, ali ne ide u zatvor: 'Da ju je htio ubiti, mogao je učiniti to'

Susjedu je krampom udario po glavi, ali ne ide u zatvor: 'Da ju je htio ubiti, mogao je učiniti to'

Udarac je dozirao, namjerno ne zadavši udarac punim intenzitetom, zaključio je sudski vještak. Nasreću, ženu ni u jednom trenutku  nije udario metalnim dijelom krampe

VIDEO

Snimka nastala u srpnju 2021. godine u Ristovcu kod Zagvozda na kojoj stariji čovjek krampom u glavu udara susjedu, a potom naganja njezinog brata postala je viralna. Pravno neuki ljudi koji su vidjeli snimku komentirali su da se ovdje radi o klasičnom pokušaju ubojstva. Međutim, splitski Županijski sud ne dijeli to mišljenje, piše Slobodna Dalmacija.

Stoga je starijeg gospodina sa snimke koji udara ženu, 75-godišnjeg Ivana Dujmovića zvanog Šalto, nepravomoćno osudio na godinu dana zatvora u koji neće ići ako u naredne četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Napad krampom VIDEO

Dujmovića su osudili za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede 62-godišnjakinji. On je 16. srpnja 2021., oko sedam sati ujutro, uzeo 'mašklin' s drvenim držakom duljine 86 centimetara, te metalnim dijelom duljine 47 centimetra, te je srednje jakim zamahom udario ženu u desni dio glave, zadavši joj pritom razderotinu glave i trzajnu ozljedu vratne kralježnice, što spada u lake tjelesne ozljede.

Udarac je dozirao, namjerno ne zadavši udarac punim intenzitetom, zaključio je sudski vještak. Nasreću, ženu ni u jednom trenutku  nije udario metalnim dijelom krampe.

Električni romobil oborio dijete u Splitu: Policija traži očevidce
Električni romobil oborio dijete u Splitu: Policija traži očevidce

- Da je htio ubiti ženu on je to mogao i napraviti, samo da je upotrijebio jači udarac, neovisno kojim dijelom mašklina- zaključio je dr. Antonio Alujević.

Psihijatrica dr. Sanja Batina zaključila u svom vještvu da je počinitelj u trenutku čina bio bitno smanjeno ubrojiv, iako se inače radi o sasvim normalnoj osobi čija je privremena duševna poremećenost bila vrlo kratkog trajanja, nakon kojih se njegovo osobno i socijalno funkcioniranje ponovno vraća na razinu na kojoj je bilo prije tog poremećaja.

Dujmović je za napad dobio deset mjeseci zatvora, a za prijetnju 46-godišnjem bratu napadnute žene dobio je šest mjeseci zatvora. Sve je to objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine koja se neće izvršiti ako 75-godišnjak u tom razdoblju ne napravi novo kazneno djelo.

Učenici u Srbiji danas se vratili na nastavu, škole čuva policija
Učenici u Srbiji danas se vratili na nastavu,  škole čuva policija

Dujmović je tog dana htio otići u crkvu na procesiju Gospe od Karmela. Međutim, kada je kroz prozor vidio susjeda, uz kojeg se nalazila njegova sestra, kako nožem kida konop koji je on postavio na svoju zemlju to ga je veoma uzrujalo. Na svom zemljištu je dozvolio susjedu da izgradi septičku jamu, ali da premjesti njegovu staru maslinu, što ovaj nije ispoštovao te je tražio od njega da potpiše da mu daje to zemljište, što on nije htio, prepričava.

Dujmović sa ženom i djecom inače živi u Njemačkoj, te je kazao da boluje od povišenog tlaka i šećera. Također ima protezu tj. umjetni kuk. Rekao je i da se mislio vratiti živjeti u Hrvatsku, ali da nakon ovog događaja to više ne misli.

Dujmović je nakon što je susjedu izudarao po glavi, istovremeno prijeteći da će ubiti njezinog brata, prema njemu bacio oružje, a potom i krenuo prema njemu, ali ga je zadržao susjed.

FOTO Pogledajte oružje koje je kod Hrvatice i Srbina pronašla imotska policija: Pravi arsenal!
FOTO Pogledajte oružje koje je kod Hrvatice i Srbina pronašla imotska policija: Pravi arsenal!

Nakon toga je rekao susjedu da makne svoj automobil s njegove zemlje ili će ga razbiti. Zatim je prema automobilu krenuo s metalnom cijevi u ruci, a potom uzeo i kamen, ali su ga i u tom postupanju sprječavali susjedi.  Naposljetku je prema 46-godišnjaku na betonsku podlogu bacio staklenu čašu čije su se krhotine raspršile.

Žena napadnutog 46-godišnjaka, inače liječnica po zanimanju, iz kuće je snimala cijeli događaj pa je sudu dostavljeno i šest video snimaka.

- Samo nisam snimala kada sam muževoj sestri stavljala komprese na glavu nakon udarca čekićem-rekla je gospođa.

Susjed je pak na sudu rekao da ga čudi što je jedna liječnica snimala događaj, umjesto da pomogne.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21