Obavijesti

News

Komentari 6

Učenici u Srbiji danas se vratili na nastavu, škole čuva policija

Učenici u Srbiji danas se vratili na nastavu,  škole čuva policija

Policajci će biti prisutni sve do kraja nastave, rekao je državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Srbije

VIDEO

Od danas će u svim školama u Srbiji za vrijeme nastave biti prisutni policijski službenici, rekao je državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Srbije, Danilo Stevandić, prenosi Telegraf.

“Već sutra od osam sati, prije početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1800, bit će prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno djelovati da ne dođe do prekršaja i sprječavati njihovo izvršenje“, rekao je Stevandić jučer za RTS.

Dan prije masakra u školi bio je na rođendanu. Vršnjaku rekao: 'Ti ćeš svoj poklon dobiti sutra'
Dan prije masakra u školi bio je na rođendanu. Vršnjaku rekao: 'Ti ćeš svoj poklon dobiti sutra'

Najavio je i da će MUP tijekom ove godine zaposliti novih 1200 policajaca. “Poseban naglasak stavit ćemo i na učenike u prometu u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci…“, dodao je Stevandić.

Zapošljavanje velikog broja policajaca samo je jedna od mjera koje je najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon što su dvije masovne pucnjave šokirale Srbiju.

I danima nakon stravičnog pokolja u beogradskoj školi, srpska policija imala je posla sa slučajevima u kojima mladi posjeduju oružje ili prijete na društvenim mrežama.

Maloljetna djevojka završila je tako na razgovoru u policiji u Srbiji nakon što je na TikToku snimala video zapise u kojima ismijava masakr u srpskoj osnovnoj školi i pritom veličala dječaka (13) koji je ubio zaštitara i osmero učenikaprenosi Kurir. S obzirom da je riječ o maloljetnici, protiv roditelja će biti podnesene prijave.

Vučićev psihijatar i šef klinike koji je pozirao s oružjem podnio ostavku: 'To su samo igračke'
Vučićev psihijatar i šef klinike koji je pozirao s oružjem podnio ostavku: 'To su samo igračke'

U Vranju će policija podnijeti kaznenu prijavu protiv tinejdžera (17) zbog sumnje da je nedozvoljeno kod sebe nosio vatreno oružje i posjedovao eksplozivni materijal. Drugi slučaj dolazi iz Knjaževca kod Zaječara na istoku Srbije. Policija je u petak uhitila dječaka (15) zbog osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti. Sumnja se da je prijetio kolegici iz razreda. 

Treći slučaj je iz Srijemske Mitrovice. Policija je privela dječaka (14) zbog sumnje da je izvršio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti. On je navodno na društvenim mrežama objavio fotografiju osumnjičenog za ubojstvo osmero djece i zaštitara u beogradskoj osnovnoj školi. Uz fotografiju je ostavio poruku da će učiniti isto što i napadač iz beogradske škole, prenosi Nova.rs

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.