Obavijesti

News

Komentari 465

Šustar: Ja sam našao dom u HDZ-u i neću se predomisliti

Šustar: Ja sam našao dom u HDZ-u i neću se predomisliti
1

Ministar obrazovanja je komentirao svoj odnos s Laburistima. Rekao je da se razišao s njima zbog pogleda na gospodarstvo. Našao se u HDZ-u i ne misli se više predomisliti

VIDEO

Laburisti su imali neka rješenja koja su se meni dopala, ali s vremenom njihova promišljanja gospodarstva su me odvukla od te suradnje i vratio sam im mandat, ali i dalje sam zahvalan gospodinu Lesaru na svemu što sam naučio od njega, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.

Na pitanje Aleksandra Stankovića da pojasni kako to, s obzirom da je rekao da je HDZ-njegov izbor jer je Hrvat i katolik, nije ostalih 85 posto državljana Hrvatske u HDZ-u, Šustar je odgovorio:

- Možda jednom i budu.

- Ja sam našao dom u HDZ-u i sigurno se nikad neću predomisliti - ustvrdio je Šustar.

Na početku emisije Stanković se našalio u pogledu svoje frizure na šta mu je Šustar odgovorio kako se putem svoje kose rješava negativne energije te da je ona protuteža ozbiljnom poslu koji obavlja.

- Meni kosa daje slobodu, dobro se osjećam. Izbacuje negativnost, rekao je Šustar.

O evoluciji i Bogu...

Komentirajući vlastiti članak 'Znanost i religija - kod Ruđera Boškovića' u kojem stoji - da je pitanje evolucije i dalje otvoreno te da Bog može biti dizajner svijeta, Šustar je kazao kako teorija evolucije nije do kraja dorečena.

- Svijet je uređen. Čemu sve to? Kao vjernik na to imam odgovor, a kao znanstvenik ne. Ključ je u raspravi. Darvinisti ne mogu bez kreacionista - rekao je i dodao kako ne vidi nikakve sukobe u tome što je s jedne strane znanstvenik, a s druge vjernik.

- Religija otvara prostor raspravi, a vjera potiče razum - prate se međusobno - pojasnio je Šustar.

O kurikularnoj reformi...

Ministar je poručio kako u potpunosti podržava strategiju znanosti i obrazovanja i kurikularnu reformu

- Stručna rasprava počinje sutra i trebala bi pokazati koliko je to dobar argument. Ako se odbije, onda je to politikantsvo, ne znam što drugo - kazao je.

- Kolega Jokić ima energiju potrebnu za reformu i već ima ideje kako raspravu provesti i uključiti što više ljudi. Važno je motivirati ljude da vjeruju da će njihove primjedbe biti korisne.

Vjeronauk u školama

- Za vjeronauk se mora naći praktično rješenje, a građanski odgoj je itekako potreban i treba biti međupredmetno raspoređen - smatra ministar.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 465
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku