Obavijesti

News

Komentari 6

Suverenisti: Očekujemo da DORH podigne optužnice protiv predsjednika Vučića i Nikolića

Suverenisti: Očekujemo da DORH podigne optužnice protiv predsjednika Vučića i Nikolića

Hrvatski suverenisti očekuju od DORH-a da podigne optužnice protiv sadašnjeg srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i bivšeg predsjednika Tomislava Nikolića zbog poticanja na terorizam na tlu Hrvatske

"Hrvatski suverenisti od Vlade RH traže jasan i odlučan odgovor na najave iz Srbije o podizanju novih optužnica protiv hrvatskih branitelja i generala iz Domovinskog rata. Cilj ovih optužnica je prvenstveno još jedan jalovi pokušaj službenog Beograda izjednačavanja žrtve i agresora", navode u priopćenju.

Ističu i kako unatoč presudama međunarodnih sudova koje jasno pokazuju - kako brojem osuđenih, tako i dosuđenim zatvorskim kaznama, da je upravo Srbija glavni krivac za rat na prostoru bivše države, a ondašnji srpski dužnosnici glavni odgovorni za ratne zločine, službeni Beograd bombardiranjem lažnim optužnicama protiv hrvatskih branitelja želi stvoriti suprotan dojam i dio krivice prebaciti na žrtve.

Upozoravaju i da izostanak jasnog i odlučnog odgovora može imati dalekosežne posljedice na sigurnost RH i odnose u susjedstvu.

Hrvatski suverenisti pitaju se zašto se nikada DORH nije detaljnije pozabavio ulogom i djelovanjem bivših i sadašnjih srbijanskih dužnosnika na okupiranim područjima Hrvatske tijekom Domovinskog rata, te nikad nije podiglo optužnicu protiv sadašnjeg predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i bivšeg predsjednika Tomislava Nikolića za poticanje na terorizam na tlu Republike Hrvatske, o čemu jasno svjedoče brojni audiovizualni zapisi.