Obavijesti

News

Komentari 128

Suze Smiljane Srnec: Svjedoke optužuje da su lagali protiv nje

Suze Smiljane Srnec: Svjedoke optužuje da su lagali protiv nje
1

Spuštala je masku, uzdisala, brisala suze, jecala, no na pitanja nije željela odgovarati. Smiljana Srnec jučer je napokon sjela na stolac za svjedoke Županijskom suda u Varaždinu gdje joj sude zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić iz 2000. godine.

VIDEO

Prije nego je krenula s izlaganjem skinula je zamagljene naočale i pokazala oči crvene i natečene od plača. Rukama na kojima su bile prozirne rukavice dodirivala je lice brišući suze, a zatim je iz nje nahrupila prava bujica riječi.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:22

- Nisam kriva, nisam ubila svoju sestru, ostala sam bez nje, jako mi je teško. Još i sad sam pod lijekovima za smirenje, nedostaje mi od dana kad je nestala. Bile smo u jako dobrim odnosima, slagale smo se, puno smo jedna drugoj pomagale, voljela sam je i uvijek ću je voljeti. Tako volim i svoje roditelje i svoju obitelj, nikome od njih ne bi naštetila ili naudila na bilo koji način – jedva je izustila. Nakratko je zastala kako bi se pribrala i zaustavila suze, a potom nastavila. Bila je nervozna i znojna.

POGLEDAJTE VIDEO: SMILJANA NA SUĐENJU

Pokretanje videa...

Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec 01:13

- Ne razumijem zašto su u postupku ispitivani svjedoci, koji su vrlo malo ili nikako poznavali moju sestru i mene i naš način života – rekla je, a zatim "oplela" po svjedocima koji su, smatra Smiljana, lagali na sudu. U tome je bila vrlo iscrpna. Prva joj se na "tapeti" našla ujna Nada Sabol.

- Ne znam zašto je ujna Nada lagala da od 2013. nije često dolazila k nama. Upravo suprotno, bila je vrlo često kod nas, a osobito kad je moja majka bila kod kuće. Mi smo do moje 13. godine svi živjeli u zajedničkom kućanstvu, kao jedna obitelj. Nada je k nama došla s nepunih 18. godina života kao snaha s nezavršenom srednjom školom, moja majka joj je pomagala, i svi u kući, da završi školu, brinula se za njezino dijete, a osobito nakon što je njezin suprug Franjo imao saobraćajnu nesreću 1987. godine – rekla je te napomenula da su odnosi u obitelji s majčine strane oduvijek bili poremećeni.

Smiljana, koju terete da je s pet do šest udaraca tupotvrdim predmetom koji nije pronađen ubila sestru, a zatim njezino tijelo pohranila u zamrzivač gdje je ostalo punih 19 godina, smatra da bi se trebala provjeravati prošlost i kaznena evidencija svjedoka prije nego ih se zove na sud kako bi dali iskaz.

- Smatram da osobe koje imaju kriminalnu prošlost, koje su sklone različitim opijatima, alkoholičari, zlostavljači, ljudi koji su evidentirani zbog raznoraznih kaznenih djela ne mogu biti vjerodostojni svjedoci – govori kao da je zaboravila da je i sama 2016. godine uvjetno kažnjena zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

POGLEDAJTE VIDEO: SMILJANA NAPOKON SVJEDOČI

Pokretanje videa...

01:46

Ponovno je porekla da je išla na put u Mađarsku sa suprugom i Draženom Palfijem. Podsjetimo, Palfi je ispričao da je Smiljana htjela prijeći granice noseći Jasmine dokumente, no u svojim se iskazima pogubio u godinama. O Borisu Kocijanu, koji se prisjetio jedne svađe sestara tijekom koje mu je Jasmina, ispričao je, viknula: "Bježi, bude nas zatukla", rekla je da je događaj pogrešno zapamtio i protumačio.

Zatim se osvrnula na 15. veljače 2019., dan prije pronalaska tijela u zamrzivaču.

- Bio je petak, nakon zajedničkog dogovora odlučili smo maknuti staru škrinju koja se nalazila ispod stubišta. Ona je bila dosta stara, nije bila funkcionalna, kupili su je moji roditelji tamo još negdje dok smo se uselili u kuću, znači kad sam imala 13 godina. Odvoz je bio dogovoren za ponedjeljak. David ju je pokušao pogurati, ali nije sam uspijevao jer je bila jako teška, Pomogla mu je Katarina, dok sam ja dodavala čiste podloške kako bi je lakše maknuli. S velikom teškoćom su je pomaknuli. Otvorili smo je i počeli prazniti, no kako je bilo jako puno leda, nismo je mogli isprazniti, pa smo morali nastaviti sutradan. Ostalo znate – rekla je stišćući oči i ponovno zabacujući glavu.

Imala je primjedbe i na postupanje međimurskih policajaca za koje kaže da su izgubili uzorak DNA njezine majke, podatke o njezinu poligrafu te da su vršili pritisak na nju i supruga Ivana Srneca.

- Pokušavali su me na različite načine okrenuti protiv supruga. Govorili su da je prije mene imao vezu s mojom sestrom, cijeli dan su me maltretirali – tvrdi Smiljana. Imala je prigovore i na psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje, prema kojemu joj je dijagnosticiran poremećaj ličnosti. Otisak na crnoj vreći vezanoj oko Jasminine glave, nastavila je, mogao je tamo dospjeti jer je ona kupovala vreće za smeće i koristila ih, a obje su koristile i najlonske čarape nađene na Jasmininu tijelu.

- Ne želim odgovarati za nešto što nisam učinila, ne želim biti žrtva i ne želim da to budu moja djeca jer ona su već i sad postala žrtve. O drugim stvarima ne bih željela govoriti i ne želim odgovarati na pitanja - rekla je za kraj Smiljana ostavljajući sve bez odgovora kako se tijelo njezino sestre našlo u zamrzivaču ispod stepeništa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa