Obavijesti

News

Komentari 36

Sva lica ubojice: Likvidirao bi ljude pa se slikao na odmoru

Sva lica  ubojice: Likvidirao bi ljude pa se slikao na odmoru
11

Čaba Der je aktivan i na društvenim mrežama gdje objavljuje fotografije s odmora, zabava, u skupim autima, a čak je objavio i fotografiju na kojoj pozira između dvojice interventnih policajaca...

VIDEO

Čaba Der (39), Srbin s najviše crvenih tjeralica, uhićen je u ožujku u Pragu. Češka policija je u suradnji s pripadnicima timova nekoliko zemalja uhitila Čabu kojeg se sumnjiči da je ubio 38-godišnjeg muškarca 5. siječnja ove godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:52

Čabu također sumnjiče i za ubojstvo ubojstvo Hrvata Ivana Serdarušića u srpnju prošle godine u Amsterdamu.

Prilikom uhićenja kod njega su pronađeni falsificirani dokumenti, dva pištolja, municija i prigušivač, ali i mnoštvo sredstava za promjenu izgleda. 

U pet mjeseci ubio najmanje troje ljudi

Za Čabom je više država raspisalo međunarodne tjeralice i europske naloge za uhićenje. On je ujedno Srbin s najviše crvenih tjeralica. U pet mjeseci je ubio najmanje troje ljudi.

Podsjećamo, Der je smaknuo Markovića ispred kuće u kojoj je ovaj živio sa suprugom i bebom kada je izašao iz kuće spakirati dječja kolica. Trenutak kasnije do njega je došao bijeli automobil iz kojeg je sa suvozačeva mjesta izašao Der koji je prije prvog pucnja osmjehnuo žrtvi.

Njegovo lice jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mjestu zločina pronađeni su i tragovi njegove DNK. 

Godinama je bio u zatvoru

Blic prenosi da je Čaba Der plaćeni ubojica koji je priznao da je ubio Branislava Jelačića 2004. godine, člana organizirane skupine 'Firma' zbog sukoba oko utjecaja na narko tržištu. Sud je nekoliko put donio i ukidao presudu za ubojstvo i suđenje je počelo iznova. 

Općinski sud u Novom Sadu u trećem suđenju u travnju 2009. godine izrekao je presuda za ubojstvo prema kojoj je Der osuđen na 14 godina zatvora. Der je 2004. godine ušao u novosadski restoran ‘Marina’ na Trgu mladenaca maskiran bradom i u trenirci koju mu je dao Vojislav Škrbić, izvadio pištolj iz vrećice, zapucao i pobjegao biciklom.

Pušten je iz zatvora u veljači 2017. godine.

Interpol ga povezuje sa niz neriješenih ubojstava diljem Europe. Sumnjiče da ga je ubio mađarskog poduzetnika Laszla V. u rujnu 2018. pored Budimpešte, u Amsterdamu je u ožujku 2018., sumnjaju, likvidirao i Gorana Tasića, a Nebojšu Stojkovića zvanog Stojke pokušao je ubiti u Barceloni 2017. 

Hvali se na društvenim mrežama

Čaba Der je aktivan i na društvenim mrežama gdje objavljuje fotografije s odmora, zabava, u skupim autima, a čak je objavio i fotografiju na kojoj pozira između dvojice interventnih policajaca.

Ima i mađarsko državljanstvo

Najvjerojatnije će mu se suditi u Mađarskoj. Odlučio je tako sud u Pragu pred koji su krajem prošlog tjedna doveli ubojicu koji je u travnju uhićen u Češkoj. 

 


 

Naime, sud je odlučivao o državi kojoj će ga izručiti, jer ga traže Mađarska, Srbija i Nizozemska. No, kako su prenijeli češki mediji, brojne okupljene na sudu iznenadilo je što se Der cijelo vrijeme smijao, mahao medijima i dovikivao kako on voli Češku. Cijelo vrijeme bio je s lisicama na rukama i u pratnji više naoružanih i maskiranih stražara, prenosi Kurir.

Der inače ima i mađarsko državljanstvo, a tamo će ga izručiti zbog ubojstva biznismena prošle godine. Nije se žalio na odluku o izručenju. Očekuje se da će uskoro odlučivati i o izručenju Srbiji koja ga također traži zbog ubojstva. No njegov odvjetnik protivi se tome izručenju. 

Ne skida osmijeh: Ubojicu Hrvata izručit će Mađarskoj?
Ne skida osmijeh: Ubojicu Hrvata izručit će Mađarskoj?

- Moj klijent ima dobre razloge zbog kojih ne želi da mu se sudi u Srbiji, ali o njima sada neću govoriti - rekao je odvjetnik. Odluči li sud da ga mogu izručiti i Srbiji, konačnu odluku donijet će češko ministarstvo pravosuđa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.