Obavijesti

News

Komentari 77

Svađa u Osijeku radi generala; Đapić HDSSB-u: Šta jedete g...

Svađa u Osijeku radi generala; Đapić HDSSB-u: Šta jedete g...
1

HDSSB-ovac Kolobarić je prigovorio Đapiću da se u politiku želi vratiti kao politički mrtvac preko generala, dok je ovaj optužio HDSSB da je 2004. bio protiv Gotovine

VIDEO

Šta jedeš gov..!, uzvratio je Anto Đapić, počasni predsjednik HSP-a i najvjerojatniji kandidat za gradonačelnika Osijeka, na objede Miljenka Kolobarića, vijećnika HDSSB-a u Gradskom vijeću Osijeka, koji mu je prigovorio da se "u politiku želi vratiti kao politički mrtvac preko generala i vrijeđanja ljudi koji su ostali u Osijeku i branili ga, a ne poput Đapića pobjegli i vratili pušku HDZ-u"!

Gruboj raspravi uoči proglašavanja generala Gotovine i Markača počasnim građanima Osijeka, koja se pretvorila u sukob HSP-a i HDSSB-a, prethodio je vrlo oštar nastup Ante Đapića. 

Đapić je prozvao HDSSB i Branimira Glavaša da 2004. godine nisu bili na strani generala Ante Gotovine te da je Glavaš tada rekao: "Da sam ja na mjestu Gotovine, predao bih se Haagu!"

- Bitno je kod donošenja ovakve odluke biti čist pred sobom, da se ne prebrišu sve te godine, kada se moglo i drugačije reagirati. Smatramo da je ovo jedan oblik ispravljanja svojih pogrešaka i ovo je bilo važno reći radi mentalne higijene u hrvatskoj politici, rekao je Đapić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obrazlažući kasnije svoju reakciju, Đapić je rekao da nije nikoga htio uvrijediti, nego samo analizirati ponašanje onih koji žele manipulirati javnošću. Ustvrdio je da ne mora nikome polagati račune te da od svih nazočnih u Gradskom vijeću ima - najveći čin.

- Ovo nije politizacija. Kada je bilo ključno i krucijalno stati iza Gotovine 2004., tada vi niste bili tamo. I u potpunosti ste podržavali sve što je Sanader, nakon što ste mu pomogli u krađi da postane predsjednik HDZ-a, radio oko Haaga i generala Gotovine, rekao je Đapić.

Nakon što su se strasti smirile, Gradsko vijeće je jednoglasno usvojilo odluku o proglašenju Gotovine i Markača počasnim građanima Osijeka. 

Karlo Šatvar iz HDSSB-a rekao je da uskoro na slobodi očekuje još jednog generala, Branimira Glavaša.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.