Obavijesti

News

Komentari 119

Svađali se i mirili: Mladićeva obitelj protivila se vezi para

Svađali se i mirili: Mladićeva obitelj protivila se vezi para
23

Spasioci su izgubili nadu da će Aldinu Porić (19) pronaći živu. Jučer su cijeli dan ronioci, vatrogasci, policija i HGSS pretraživali korito i nasip u potrazi za tijelom

VIDEO

Potraga za nestalom Aldinom Porić (19) iz Požege nastavlja se i danas, nizvodno od mjesta gdje je zadnji put nesretna djevojka viđena.

- Potrebno je još detaljnije pretražiti teren koji smo pretraživali, konkretno kod slapa, nekoliko stotina metara korita rijeke Orljave - rekao je pročelnik požeške stanice HGSS-a Dario Švajda. 

Doznajemo da će HGSS, policija i vatrogasci pretraživati tok rijeke u dužini 7,5 km do mjesta Novoselci. Policija i dalje prikuplja informacije o okolnostima koje su dovele do nestanka djevojke.

Ivica Galović/PIXSELL

Izgubili nadu da će djevojku pronaći

Spasioci su izgubili nadu da će Aldinu Porić (19) pronaći živu. Jučer su cijeli dan ronioci, vatrogasci, policija i pripadnici HGSS-a pretraživali korito i nasip u potrazi za njezinim tijelom.

Aldina i njezin dečko Antonio Pavlović (20) u srijedu navečer upali su u rijeku Orljavu kraj brane u Cerničkoj ulici u Požegi. Mladić je uspio isplivati i spasiti se te pozvati Hitnu, dok je Aldina ostala zarobljena u vodi.

Kako neslužbeno doznajemo, istražitelji vjeruju da tijelo nestale djevojke nije moglo otići dalje od pet kilometara udaljenih Vidovaca, kud protječe Orljava. Ondje je vodostaj nizak te je puno porušenog drveća koje bi zaustavilo tijelo.

Ivica Galović/PIXSELL

Imali su burnu vezu

Nestala Aldina i Antonio nedavno su proslavili godinu dana veze. No njihovi prijatelji tvrde kako je ta veza bila turbulentna od početka. Često su se, kažu, svađali i mirili, dok se Antoniova obitelj, navodno, od početka protivila vezi i tražila da prekinu. Aldina se u Požegu doselila s majkom iz Poreča u studenom 2013. godine. Kobnog dana s Antoniom se našla u 15 sati te su se zaputili u šetnju nasipom.

NENO.hr

Obitelji u zadnjoj poruci poručila: 'Volim vas'

Oko 17 sati svjedoci su ih vidjeli u blizini brane kako se šetaju i razgovaraju. Aldinini prijatelji otkrili su nam kako je djevojka samo nekoliko minuta prije pada u rijeku majci, sestri i polubratu poslala poruku u kojoj je napisala da ih voli i da joj nedostaju. Njezina majka navodno se nije protivila njezinoj vezi s Antoniom.

- Govorila joj je: ‘Kćeri, ako si ti sretna i ja sam. Sama ćeš si urediti život’. Majka joj je uvijek bila potpora - potvrdili su nam prijatelji. Ona je jučer bila u šoku i potpuno izbezumljena.

- Žena jednostavno ne može vjerovati. Aldina je bila tiha i povučena djevojka, poput pahuljice. Voljela je Antonija, ali veza im otpočetka nije bila kako treba - rekli su nam.

Djevojka je imala zdravstvenih problema

Aldina je često šetala nasipom i do Sokolovca, brda s kojeg se pruža pogled na cijeli grad. Obožavala je provoditi vrijeme u prirodi, potvrdili su nam prijatelji para. Dodali su i kako je imala problema s gušteračom, zbog čega je u posljednje vrijeme često bila potištena. Zdravstvene probleme navodno su joj dijagnosticirali prije tri godine.

- Nedavno je počela uzimati terapiju i ovih dana je imala zakazan kontrolni pregled. Ne možemo vjerovati što se događa. Znala je da će vjerojatno morati na operaciju i to ju je mučilo - rekli su. 

U Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba piše kako je u trenutku nestanka nosila ljubičastu pernatu jaknu, crnu košulju, sive tajice i bijelo-ružičaste tenisice. Djevojka je visoka 165 centimetara, ima ravnu smeđu kosu i smeđe oči i državljanka je BiH.

Ivica Galović/PIXSELL

Mladić uplakan i neispavan

Njezina dečka Antonija zatekli smo s majkom u obiteljskom stanu. Nakratko je izašao na balkon te nas suznih očiju zamolio da nije u stanju razgovarati. Izgledao je uplakano i neispavano, a lice mu je bilo natečeno.

On je u srijedu navečer uspio isplivati iz rijeke te je, mokar i promrzao, pozvao Hitnu pomoć.

Željko Glavić, ravnatelj požeške bolnice, rekao nam je da je mladić bio pothlađen, ali da je stabilno i izvan životne opasnosti. Kad je primljen, tresao se od hladnoće, ali je razgovarao s osobljem. Ugrijali su ga i poslali na daljnju obradu te je iste večeri pušten na kućnu njegu. U srijedu su spasioci pronašli ruksak s osobnim stvarima i pretpostavlja se da je to torba nestale djevojke.

Mihael Hnatyšyn/24sata

U potragu se uključila i Aldinina obitelj

U potragu se uključila i Aldinina obitelj, a u Požegu je doputovala i njezina sestra iz Pule.

Aldina je, nagađa se, ostala zarobljena ispod brane pod slapom, a zbog virova i jake struje spasioci je nisu uspjeli pronaći. Inače, nejasno je zbog čega se par u kasne sate šetao slabo osvijetljenim nasipom za koji mještani tvrde da je u to vrijeme inače pust.

Njezina obitelj nam je rekla da se djevojka u srijedu otišla naći s Antoniom kako bi raščistili neke stvari. Govore da je htjela prekinuti vezu s njim jer je planirala ovoga ljeta pronaći sezonski posao i ići raditi kod sestre u Puli. 

- Ne znam što se  dogodilo, no mama mi je rekla da joj je Aldina napomenula da se ide naći s Antonijem te da će mu reći da će uskoro otići meni da bi radila tijekom turističke sezone. Mama ih je vidjela zajedno u srijedu poslijepodne u gradu, a onda je mami, meni, očuhu i mojoj svekrvi između 18 i 18.30 sati stigla njezina poruka u kojoj je pisalo: ‘Volim vas’ - ispričala je sestra Jasmina. Dodala je da se Aldina u posljednje vrijeme povukla u sebe.

Mihael Hnatyšyn/24sata

Već su se događale nesreće na tom mjestu

Na mjestu gdje je upala dubina vode seže i do tri i pol metra.

- To je vrlo opasno mjesto. Prošle godine se dvoje ljudi utopilo baš tu ispod brane. Jednu je ženu struja odnijela tri kilometra dalje. U zadnjih nekoliko godina bilo je sigurno pet smrtnih slučajeva - rekli su mještani Požege.

Policija još utvrđuje sve okolnosti koje su prethodile padu.

Mihael Hnatyšyn/24sata
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa