News

Komentari 19

Svaka čast! Policajac trudnicu koja je porađala u autu doveo od Omiša do Splita za 16 minuta

Svaka čast! Policajac trudnicu koja je porađala u autu doveo od Omiša do Splita za 16 minuta

Uz zvučnu i svjetlosnu signalizaciju policajac Vrkić je na motoru čistio gužvu na putu za Split, a odmah iza njega u autu je trudnicu Danielu vozio njen suprug Denis

Omiški policajac Zvonimir Vrkić je po najvećoj prometnoj gužvi iz Omiša do Splita za samo 16 minuta, kao pratnja na motoru, uspio dovesti rodilju Danielu Miočević. Danielu je u svom automobilu iz Makarske vozio njezin partner Denis Paler, a bez Vrkića put do Splita u turističkoj špici bi trajao sigurno koji sat, a i tko zna kako bi završila.

Tog 20. srpnja oko 18 sati dok su bili u kući u Makarskoj, Danieli je puknuo vodenjak. Odmah su sjeli u auto i krenuli prema Splitu. Do Omiša su došli bez problema, ali tamo je nastao čep.

- Upadamo u ogromnu gužvu. Ne može se ni naprijed ni nazad i već me počinje hvatati mala panika. Vrišti supruga i govori kako ima osjećaj da će joj dijete ispasti - priča Denis za Slobodnu Dalmaciju.

Na omiškom mostu ugledao je policajca koji kontrolira promet i kad je stigao do njega, rekao mu je da hitno mora odvesti ženu u rodilište. Vrkić je čuo Danielu kako zapomaže.

- Odmah sam potrčao do motocikla i u tom trenutku me zove šef smjene da me pita kolika je gužva. Ja mu kažem da ima gužve, ali da jedna žena rađa u automobilu u koloni. Nakon toga šef govori: "Pusti gužvu, lako ćemo za gužvu, pomogni ženi." Umjesto mene u raskrižje ulazi mlada "bobica", ja sjedam na motor i krećem put Splita, dok iza mene vozi Denis – kaže policajac Zvonimir Vrkić.

Uz zvučnu i svjetlosnu signalizaciju policajac Vrkić je čistio gužvu na putu za Split, a odmah iza njega vozio je Denis svoju Danielu. Do bolnice su stigli za 16 minuta, gužva je bila ogromna, ljudi su se upravo vraćali s kupanja.

Ispred zgrade Ginekologije već je čekalo spremno zdravstveno osoblje, a tko je njima javio da stiže posebna "pošiljka" iz Omiša, odnosno Makarske, ni danas Zvonimir i Denis ne znaju.