Obavijesti

News

Komentari 62

Sve im je izgorjelo: 'Goli smo i bosi, nemamo ni dokumente...'

Sve im je izgorjelo: 'Goli smo i bosi, nemamo ni dokumente...'
1

Par kojemu je 54-godišnjak u srijedu zapalio kuću u Jagnjedovcu doslovno je ostao bez svega. Iz kuće su pobjegli u pidžamama i papučama, a sve što imaju ostalo je iza njih

VIDEO

Ostali smo bez svega. Iz kuće smo supruga i ja pobjegli u pidžamama i kućnim papučama. Sve nam je izgorjelo i prvo što moramo napraviti je da si kupimo odjeću i obuću, kazao nam je muškarac koji je sa suprugom pronašao privremeni smještaj kod ujaka u Koprivnici. 

Uz odjeću, bračni par će morati napraviti i nove dokumente jer ih bježeći iz kuće nisu uspjeli ponijeti. Muškarac nam je rekao kako su se doselili u Jagnjedovac iz Koprivnice prije 4 i pol godine kada su kupili kuću na kredit. Prije kupnje kuće tri godine su živjeli u Koprivnici u podstanarskom stanu. 

Drama kraj Koprivnice: Htio ih zapaliti i zaklati zbog dugova?
Drama kraj Koprivnice: Htio ih zapaliti i zaklati zbog dugova?

Potvrdio nam je da je kuća osigurana te da mora otići u banku kako bi vidio vrijedi li osiguranje za ovakve situacije. Šteta je procijenjena na oko 300 tisuća kuna.

Iz odvjetničkih krugova smo doznali da će najvjerojatnije osiguranje podmiriti štetu jer je nastala od strane treće osobe kaznenim djelom. Počinitelja kaznenog djela će osiguravatelj teretiti za visinu isplaćene štete vlasnicima kuće. O slučaju ne smiju govoriti dok se ne završi istraga. 

Udruga žena Jagnjedovca pokrenula je humanitarnu akciju koju su podržali i članovi lokalnog Dobrovoljnog društva da sakupe novac za stradali bračni par. 

Unuci (2) gledali dramu: 'Evo, ubij mene, ostavi njih na miru!'
Unuci (2)  gledali dramu:  'Evo, ubij mene, ostavi njih na miru!'

- Ostali su goli i bosi i prvo što treba ljudima je odjeća i obuća jer si to ne mogu kupiti sami jer su im izgorjeli svi dokumenti, a trgovci ne daju na lijepe oči - rekli su iz Udruge. 

Na mjesec dana će u istražni zatvor

Istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu odredila je jednomjesečni istražni zatvor muškarcu koji je u četvrtak zapalio kuću u Jagnjedovcu. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te počinjenja kaznenog djela kojim prijeti. Na stranicama ŽDO stoji da je 54-godišnjak u jutarnjim satima u kući oštećenika u Jagnjedovcu, po podu i stvarima u sobi prolio benzin i držeći upaljač u ruci rekao da će sve ukućane zapaliti, a zatim otišao u podrum kuće u koji ga je oštećenik zaključao. No, on je sjekirom razvalio vrata i upaljačem zapalio proliveni benzin te izazvao požar koji se proširio na cijelu kuću i u kojem je izgorio kompletan inventar i osobne stvari. Zbog požara su oštećenik i njegova supruga pobjegli kroz prozor iz kuće, dok je 54-godišnji osumnjičenik sa sjekirom u rukama krenuo za njima vičući da će ih ubiti i sasjeći im glave, ali ih nije sustigao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"