Obavijesti

News

Komentari 19

Sve je spremno: Dunavski val dolazi još ranije od očekivanog

Sve je spremno: Dunavski val dolazi još ranije od očekivanog
6

Za tok Dunava koji prolazi kroz Hrvatsku proglašeno je izvanredno stanje. Zoran Đuroković rekao je kako očekuje i da će val biti manjeg intenziteta od najavljenog

VIDEO

Vrhunac vodenog vala na Dunavu do Hrvatske će doći prije nego se očekivalo pa se tako očekuje već u četvrtak između podneva i popodnevnih sati. Vodeni val, koji je trenutačno od Hrvatske udaljen manje od 100 kilometara, mogao bi biti i manjeg intenziteta nego što je očekivano, rekao je Zoran Đuroković, voditelj Glavnog centra obrane od poplava. 

- Za cijeli tok Dunava koji prolazi kroz Hrvatsku proglašeno je izvanredno stanje. Spremno ga dočekujemo i učinjeno je sve što se moglo. Sada se čeka da val dođe i prođe, nadajmo se, s minimalnim posljedicama , ne očekuju se veća izlijevanja niti katastrofa - dodao je Đuroković. 

Dunav je kod Batine, na ulasku u Hrvatsku, u 21 sat imao vodostaj od 759 centimetara te je to drugi najveći vodostaj u povijesti. Kod Iloka vodostaj iznosi 671 cm, u Vukovaru 666, a u Dalju 906 centimetara. 

Nakon proglašenja izvanrednog stanja, sve su nasipe u Baranji u srijedu obišli osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i drugi šefovi službi za krizna stanja. Na terenu je i više stotina vojnika koji pomažu u maksimalnom učvršćivanju nasipa. 

- Stanje je ozbiljno, ali nema mjesta panici. Nasipi su u odličnom stanju, djelatnici sve obilaze i smatram da ako ova noć prođe u redu, da je prošlo ono najgore - kazao je za Dnevnik 3 HTV-a Stipan Šašlin, načelnik općine Draž. 

Najviše se strahuje od rijeka koje se ulijevaju u Dunav

Dunav je u Vukovaru u 10 sati dosegao vodostaj od 660 cm. Iako je za vodostaj od 680 cm previđeno proglašavanje izvanrednog stanja, ono je proglašeno prije jer je riječ o vrlo visokom vodostaju. Razrađen je i plan u slučaju da bude potrebna evakuacija stanovništva. 

Najviše se strahuje od rijeka koje se ulijevaju u Dunav jer će se po dolasku vala proces obrnuti te će se Dunav ulijevati u Dravu i Vuku. Drava se u Osijeku već izlila na neobranjenu obalu. 

U Vojvodini je već počela evakuacija stanovništva iz Beočina gdje je na sigurno sklonjeno 100 kućanstava. Još toliko ih je ugroženo. 

Dunav u Mađarskoj za sada stagnira, a dobra je vijest kako se ne očekuju nove padaline, piše HRT.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu