Obavijesti

News

Komentari 76

Sve mu je bolje od ulice: Htio u zatvor pa je odglumio pljačku

Sve mu je bolje od ulice: Htio u zatvor pa je odglumio pljačku
1

Beskućnik Dinko Zaharija (55) s nožem je ušao u riječku banku samo kako bi dobio smještaj i hranu u zatvoru. Osigurao si je mjesec dana smještaja i hrane u pritvoru

VIDEO

Bio sam očajan i zbunjen. Iste noći kad sam završio na ulici popio sam 20 tableta za spavanje. Ujutro se nisam mogao pomiriti s tim da sam živ. Dokopao sam se lovačkog noža i krenuo na brdo da si rezanjem žila oduzmem život. Odustao sam te onako gladan i prestrašen ušao u poslovnicu Erste banke na Jadranskom trgu s namjerom da insceniram oružanu pljačku, opisuje Dinko Zaharija (55) što je u kolovozu prošle godine učinio kako bi si osigurao mjesec dana smještaja i hrane u pritvoru.

- Nemaskiran sam uzeo broj i čekao desetak minuta. Čudno sam se osjećao, novac me nije zanimao iako je službenica kraj mene brojila stotine tisuća kuna. Samo sam želio u zatvor. Lažna pljačka bila mi je ulaznica za to - objašnjava Dinko.

Službenica na šalteru odgurnula mu je ruku i nož mu je ispao.

- Ukipio sam se, ali sam bio zadovoljan. Nitko nije stradao, nikom nisam ništa ukrao, a znao sam da te noći neću spavati vani. Mirno sam čekao policiju iako sam mogao pobjeći. Pustili su me nakon mjesec dana, sad čekam presudu - kaže ovaj rođeni Riječanin.

Život mu je obilježilo majčino “zaboravljanje” u riječkim jaslicama. Rastao je bez roditelja, u domovima i internatima, a čežnja za izgubljenom obitelji bila je golema. U 25. godini osnovao je obitelj i uz dvije kćeri nadoknadio propuštenu ljubav iz djetinjstva. Radio je kao konobar u Hrvatskoj i inozemstvu, no prije pet-šest godina počeo je kockati. To ga je dovelo do rastave i propadanja obitelji. Nakon izlaska iz pritvora završio je u riječkom Prihvatilištu za beskućnike.

- Šećući Korzom naišao sam na čovjeka koji je prodavao časopis o beskućništvu. Uputio me na prihvatilište gdje sam potom boravio dva mjeseca. Počeo sam i ja prodavati časopis da mogu pokriti minus na računu i ponešto uštedjeti. Sad sam podstanar. Presudu ću prihvatiti kakva god bude, a djelatnici sa šaltera banke ispričavam se za pretrpljeni strah - kaže.

Svoj život usporedio je s košarkom:

- Briljirao sam u igri, ali na kraju, pod košem, sve sam uprskao i promašio odlučujući koš za pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...