Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
117 komentara

Sve za glasove: Kajin mazio krave pa morao čistiti cipele

Kandidat za istarskog župana je rekao i da će lokalna samouprava biti involvirana u postupak zakupa, ali neće biti mešetarenja i neće se na zemlji pojedinci bogatiti

Duško Marušić/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
117 komentara

Kandidat za istarskog župana Damir Kajin posjetio je farmu krava Bruna Vojskovića u selu Raji na Gračašćini. Kajin je rekao kako su poljoprivrednici, nakon posjeta ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine Istri, shvatili da im Zakon o poljoprivredi ide u korist.

- Shvatili su da im posjed znači zakup i da im urbanizirana farma nudi apsolutnu prednost pri zakupu - rekao je Kajin, koji se za posjeta farmi nije ustručavao nahraniti gladne krave sijenom iz štale. 

Nema više prodaje, sve ide u zakup - rekao je Kajin koji se na farmi "sprijateljio" s kravama, mazio ih je, a nije mu bio problem niti zaprljati se u štali

Kajin je na farmi rekao i da će lokalna samouprava biti involvirana u postupak zakupa, ali neće biti mešetarenja i neće se više na zemlji pojedinci bogatiti.

- Nema više prodaje, sve ide u zakup - rekao je Kajin koji se na farmi "sprijateljio" s kravama, mazio ih je, a nije mu bio problem niti zaprljati se u štali. 

Bruno Vojsković ima danas tek 20 grla krava i zbog niske cijene mlijeka morao je prepoloviti stado. Kajin je kazao da je najveći problem istarske poljoprivrede stečaj Purisa, a to se može zahvaliti Hypo banci, Gavriloviću i rabotama nekih pojedinaca u Istri. 

Nakon obraćanja novinarima, obzirom da je kiša proteklog dana dosta padala i natopila tlo, kandidat za istarskog župana ipak morao na koncu naći krpu i očistiti blatnjave cipele. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message